L’agressor d’àvies de Gràcia tenia un germà violador no rehabilitat

El detingut acumulava un centenar de detencions per robatoris i denúncies per consum de drogues

De família desestructurada, amb un centenar de detencions per robatoris, consumidor de drogues, sense feina, sense cap ajuda ni subsidi, sense casa i amb un germà condemnat per violació. Aquest és el perfil del violador d’àvies de Gràcia, de 47 anys.

La seva detenció, el 28 de novembre, i l’empresonament preventiu ordenat pel jutjat, ha posat fi a un episodi que havia alarmat el barri.

[r:1]

Dues àvies de 78 i 94 anys havien sigut atacades el mateix dia, el 21 d’octubre, amb mitja hora de diferència, al mateix carrer de Gràcia. Posteriorment, el 18 de novembre, una altra dona de 91 anys va ser agredida amb la mateixa manera d’actuar en un altre carrer del mateix barri. Els Mossos d’Esquadra creuen que els tres atacs són obra del mateix home, tot i que en el tercer cas encara estan pendents de proves de laboratori.

En tots els casos l’agressor esperava el moment en què les víctimes entraven a casa seva per empènyer-les per l’esquena, colar-se al pis, tirar-les sobre un llit o a terra i colpejar-les amb brutalitat a la cara mentre els exigia diners. En tots els casos, també, hi ha accions amb intencions sexuals, en diferents graus. Una de les víctimes descriu gestos obscens, una altra relata un intent clar de violar-la i, la tercera, una violació consumada. Totes tres van quedar greument ferides dels cops a la cara i els va estirar els cabells. Una de les àvies tenia problemes de vista i va perdre la visió gairebé del tot arran de l’atac. I una altra de les víctimes anava amb caminador quan va ser assaltada.

Tot i que ara malvivia en una barraca als afores de Montcada i Reixac –on va ser detingut i on assegura que cobrava una petita quantitat per cuidar la parcel·la–, el presumpte agressor havia viscut a Gràcia, molt a prop de la zona dels atacs, l’any 2008 i el 2014.

A banda d’aquestes dades, als Mossos d’Esquadra els consten una desena d’identificacions del detingut, algunes de les quals per consum de drogues, en diversos carrers del barri entre el 2013 i el 2016. Era, per tant, un habitual del barri.

Tot i que li consten un centenar d’antecedents policials  –una vuitantena de la Policia Nacional, prèvies al desplegament dels Mossos a Barcelona, que es va fer el 2005–, mai havia sigut vinculat a cap delicte d’agressió sexual. En canvi, el seu germà, mort aquest estiu, sí que havia sigut detingut i condemnat per violació. I, quan va quedar lliure després de complir la pena, la fiscalia en va ordenar el seguiment no invasiu que es fa quan es considera que un agressor sexual no ha sigut rehabilitat. Una altra germana del detingut també té antecedents per robatoris. Aquest entorn i el seu mateix historial dibuixen una trajectòria molt problemàtica de l’ara empresonat. 

  

Més informació

Comentaris

    Jordi 04/12/2018 12:01 pm
    Quines perles!!!

Nou comentari