Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Kilian Jornet es posiciona contra els Jocs Olímpics Barcelona-Pirineus
  • CA

El conegut esportista de muntanya Kilian Jornet s’ha sumat a una plataforma opositora la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern Barcelona-Pirineus, que s’haurien de celebrar el 2030. Jornet és un dels noms més coneguts que donen suport a l’organització Stop JJOO, contrària a la celebració de les olimpíades. Una altra destacada esportista, l’alpinista Araceli Segarra, també fa costat a la plataforma, que presentarà el seu manifest aquest dimecres.

Des que va sorgir l’estiu passat, la plataforma Stop JJOO ha demanat que es faci enrere en l’aspiració a celebrar uns Jocs Olímpics de modalitats esportives hivernals perquè sosté que no són una demanda de la població resident al Pirineu i que respon a un model especulatiu. “Al Pirineu no volem una candidatura que destrossarà el territori i ens condemnarà a viure d’un model econòmic basat en el turisme estacional”, resumeix l’entitat en el seu compte de Twitter.

Els detractors a la candidatura que l’Estat, la Generalitat i el Govern aragonès volen presentar al·leguen també que la celebració de l’esdeveniment esportiu no s’avé amb la lluita contra el canvi climàtic. En una trobada empresarial recent a la Seu d’Urgell, dos activistes contraris als Jocs -un d’ells, regidor de la CUP- van interrompre un acte en què el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hi era present per cridar contra la candidatura olímpica. La Generalitat defensa que les olimpíades són una oportunitat per desencallar infraestructures necessàries a la Catalunya interior.

Més notícies
El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, en imatge d'arxiu / ACN
Barcelona descarta acollir l’Exposició Universal 2030
Notícia: Barcelona descarta acollir l’Exposició Universal 2030
Comparteix
El govern municipal considera que “no es donen les condicions” perquè no encaixa amb el model que volia l’Ajuntament
Grades del Velòdrom d'Horta, en una imatge d'arxiu / Lluís Casals©
Insten Colau a recuperar espais degradats de les Olimpíades de 1992
Notícia: Insten Colau a recuperar espais degradats de les Olimpíades de 1992
Comparteix
Junts urgeix amb suport de l'oposició que es remodelin equipaments davant el trentè aniversari dels Jocs

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa