Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un jutjat ordena revertir la pacificació de Consell de Cent

El jutjat número 5 de Barcelona ha ordenat revertir la reforma que ha pacificat el carrer de Consell de Cent, tal com ha avançat El Periódico i ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La sentència demana al consistori fer marxa enrere per tal que el tram de Consell de Cent que va del carrer de Bruc al carrer de Casanova torni a ser com abans. És a dir, que compti amb una calçada en la qual puguin circular els vehicles de motor i un espai per als carrils bici. La jutgessa ha donat la raó al recurs presentat per Barcelona Oberta, que es va oposar a l’aprovació d’aquest projecte urbanístic durant la comissió que l’anterior govern va celebrar el passat 26 de maig del 2022.

La sentència, a més, va més enllà i no només demana revertir la reforma de Consell de Cent, també la plaça situada a l’encreuament de Consell de Cent i d’Eric Granados. Cal esmentar, però, que aquesta decisió podria no ser definitiva, ja que la sentència manifesta que l’Ajuntament de Barcelona pot presentar al·legacions en un termini de 15 dies. Els serveis jurídics de l’Ajuntament s’han reunit a les 15 hores per estudiar la sentència.

Tal com consta al document, el principal motiu que hi ha darrere d’aquesta decisió és que les obres de Consell de Cent han suposat una modificació de les previsions del Pla General Metropolità (PGM) de manera “encoberta”. “S’ha prescindit totalment i absolutament del procediment legalment establert”, ha indicat. Tanmateix, la sentència subratlla que un altre fet a tenir en compte és “la manca d’un estudi o memòria socioeconòmica i ambiental”.

Primeres reaccions

Barcelona Oberta, per part seva, ja ha compartit una reacció sobre la sentència. Ha recordat que, juntament amb Foment de Treball, va demanar a l’anterior govern municipal que actués amb diàleg i va demanar unes mesures cautelars que “no es van entendre”. Tanmateix, ha manifestat que en el projecte de Consell de Cent “ha pesat més la ideologia que la legalitat”. En aquest sentit, ha afegit que lamenta que “hagi estat fruit de l’autoritarisme i no pas de l’entesa o la voluntat de sumar”.

Per part seva, l’exalcaldessa de Barcelona i impulsora de la pacificació de Consell de Cent, Ada Colau, també s’ha pronunciat a Instagram. “Una jutgessa diu que s’ha de desfer l’obra de Consell de Cent. Quan un tribunal va contra el sentit comú i la defensa de la gent, té un greu problema. Nosaltres no ho permetrem. Exigim que l’actual govern municipal que recorri la sentència absurda i defensi als veïns i veïnes d’aquesta ciutat que volen una Barcelona més verda i saludable”, ha subratllat Colau.

Per part seva, també ha parlat al respecte el portaveu i regidor de Trias per Barcelona, Jordi Martí. “Una notícia devastadora per l’Eixample, BCN i les arques municipals que valida les tesis que vam defensar en contra de l’urbanisme unilateral i destraler d’Ada Colau i Jaume Collboni”, ha assenyalat el regidor a través de Twitter.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ProuJa a setembre 07, 2023 | 16:58
    ProuJa setembre 07, 2023 | 16:58
    Ara toca arreglar totes les animalades que han arribat a fer aquests iluminats dels comuns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa