Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un jutge rebutja aturar l’inici de les obres de la superilla de l’Eixample

El Jutjat Contenciós Administratiu número 16 de Barcelona ha desestimat la demanda de mesures cautelars que pretenia aturar l’inici de les obres de la superilla de l’Eixample. En la seva resolució, el magistrat considera que la petició que va fer arribar la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona (CPUBCN) no està prou justificada, ja que aquesta polèmica transformació urbanística no té un caràcter “irreversible”, com defensava l’ens en la seva denúncia, i apunta que davant d’aquesta situació preval l’interès públic.

En la seva denúncia, la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona demanava suspendre les obres dels quatre primers eixos verds que definiran el projecte conegut com a Superilla Barcelona perquè el consistori no hauria respectat els terminis legals que marca la llei per presentar al·legacions. En concret, l’ens assegurava que el govern local havia obert el procés per triar les empreses adjudicatàries de l’actuació abans de tenir el projecte aprovat de manera definitiva.

Una actuació “irreversible”

Per demanar aquesta suspensió cautelar, la defensa de la Cambra remarcava que es tracta d’una actuació d’una magnitud considerable amb un caràcter “irreversible”. Precisament, el magistrat apunta en la seva resolució que això no és així i que, en cas que finalment es demostrés que aquest procés s’ha fet de manera irregular, seria el mateix Ajuntament de Barcelona l’encarregat d’assumir els costos de la reversió de les obres de la superilla de l’Eixample.

Preval l’interès públic

De fet, el jutge considera que l’administració local persegueix amb aquesta actuació urbanística una “finalitat pública” com és la “millora urbanística de la zona” i considera que l’executiu té acreditat una “solvència econòmica” que li permetria assumir el cost d’aquesta possible reversió de l’actuació de pacificació dels carrers. En aquest sentit, la justícia considera que cal prevaldre l’interès públic en un cas com aquest malgrat la polèmica suscitada.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carlos a agost 05, 2022 | 09:19
    Carlos agost 05, 2022 | 09:19
    S han de aturar les obres de les super illes sigui com sigui. Fer un nou pla. Aquet que es vol fer . No es te present servei public 24 h 365 dies totes les líneas. Preservar comersos . Lampistes. Fustes. Etc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa