Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Junts detecta temperatures de 60 graus a àrees de joc infantil a l’Eixample
  • CA

Junts atribueix “l’abandonament i degradació” que detecta que s’agreuja als interiors d’illa de l’Eixample a l'”obesessió” de l’alcaldessa Ada Colau per la Superilla. Seguint el fil d’un estudi que va elaborar per primer cop l’any passat, la formació independentista detecta que “han augmentat els problemes” a 46 interiors d’illa del districte més poblat de la ciutat. A més, la formació alerta del risc de temperatures extremes a àrees de jocs infantils, amb temperatures que assegura que superen els 60 graus “per falta de fonts i d’ombra”.

En aquest sentit, Junts afirma que ha comprovat amb un termòmetre d’infrarojos que s’arriba a temperatures “entre els 55ºC i 62ºC” a les zones de joc. El partit recrimina que “gairebé tots els parcs infantils dels interiors d’illa són sense ombra”.

Els tobogans més calents

Fins i tot el partit fa un rànquing dels tobogans que cremen més als interiors d’illa de Eixample. Segons els juntaires, són aquests:

  • Jardins de la indústria: 62ºC
  • Jardins Laura Albèniz: 58ºC i 62ºC
  • Jardins d’Elena Maseras: 61ºC
  • Jardins de Beatriu de Provença: 59ºC
  • Jardins de Constança d’Aragó: 59ºC
  • Jardins de Lína Odena: 58ºC
  • Jardins de Montserrat Figueras: 55ºC i 58ºC
  • Jardins de Paula Montal: 55ºC

A més, l’auditoria dels juntaires detecta “problemes pel mal manteniment, més assentaments irregulars de persones, deteriorament i manca de verd. El regidor de Junts, Joan Rodríguez, ha instat el govern municipal a actuar i presentar una proposta de millora del verd, plans de dinamització i un pla detallat de quins nous espais es poden anar recuperant en els pròxims anys.

Balanç “molt negatiu”

Rodríguez ha extret un balanç “molt negatiu” de l’evolució dels interiors d’illa de l’Eixample, que ha opinat que es troben en un mal estat evident. El regidor ha retret “un doble abandonament” a l’alcaldessa Ada Colau i al primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni: “D’una banda per la política de manteniment de tots aquests espais, i per la negativa a promoure nous interiors d’illa”.

“El Govern no ha fet res des de la nostra denuncia de fa un any, i això que ho hem arribat a reclamar formalment fins a 3 vegades, i ara hem vist que la situació està igual o pitjor que l’any passat”, ha afegit.

Verd, absent

L’auditoria dels interiors d’illa realitzada per Junts diu no detectar cap millora respecte l’anàlisi de l’any passat. El partit troba que, com a símptoma general, “el verd i la vegetació són absents o estan mal cuidats”.

A més, “constata la manca de manteniment i el deteriorament del patrimoni present”. També destaca manca de neteja en interiors d’illa on s’ha instal·lat gent a viure al ras. N’hi ha set assentaments, calcula Junts. “Alguns han passat a convertir-se en punts de venda de droga, com han denunciat els veïns, especialment als jardins de l’Esquerra de l’Eixample”, ressalta el partit.

Més notícies
Imatge d'arxiu de Xavier Trias. / ACN (Aleix Freixas)
Junts insta Colau a denunciar el compte ‘fake’ de Trias a la Fiscalia
Notícia: Junts insta Colau a denunciar el compte ‘fake’ de Trias a la Fiscalia
Comparteix
Reclama que el govern municipal denunciï les revelacions que han aflorat als àudios de l'excomissari Villajero
Jardí de la Torre de les Aigües, també conegut com la 'platgeta de l'Eixample' / Foto: MMP
Arquitectes i botiguers, al rescat del primer interior d’illa de l’Eixample
Notícia: Arquitectes i botiguers, al rescat del primer interior d’illa de l’Eixample
Comparteix
La 'platgeta de l'Eixample' ha quedat esllanguida des que no està permès banyar-s'hi
Confluència de la ronda Sant Antoni i el carrer Urgell / Foto: Google Street View
Veïns de l’Eixample proposen fer bidireccional un tram d’Urgell
Notícia: Veïns de l’Eixample proposen fer bidireccional un tram d’Urgell
Comparteix
El col·lectiu Eixample Respira hi veu la clau per tancar al trànsit la ronda Sant Antoni
Un espai de joc en el pati d'una escola de Barcelona / DC
Junts vol més formació per detectar casos d’abús sexual a infants
Notícia: Junts vol més formació per detectar casos d’abús sexual a infants
Comparteix
Ciutadans reclama a l'Ajuntament "que posi tots els mitjans" davant de l'augment d'agressions sexuals

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a juliol 22, 2022 | 07:40
    ciutadà juliol 22, 2022 | 07:40
    La dèria arboricida dels Ajuntaments catalans no vé pas d'ara. Com a exemple us puc explicar el cas d'el compositor Enric Morera que, ara fa cosa de cent anys, s'assabentà de que una magnífica alzina que hi havia prop de casa seva anava a ser tallada. Ell feu gestions per a evitar-ho però inútilment; l'arbre va anar a terra. Aleshores ell, com a consol, escriguè una magnifica sardana:"La meva alzina". Us la recomano.
  2. Icona del comentari de: Gironí. a juliol 22, 2022 | 07:45
    Gironí. juliol 22, 2022 | 07:45
    L'única massa d'arbres que ha escapat a la rapacitat municipal a Casa Nostra, ha estat La Devesa, a Girona. I no per casualitat; de tant en tant hi ha hagut propostes de tallar els plàtans i urbanitzar l'espai, però un aiguat ha recordat que no convé gens tal cosa.
  3. Icona del comentari de: Barceloní. a juliol 22, 2022 | 08:38
    Barceloní. juliol 22, 2022 | 08:38
    Sabeu les alzines que hi ha a la Plaça de Catalunya?. Son un autèntic misteri: en primer lloc, on arrelen? I en segon, com és que no les han tallades?.
  4. Icona del comentari de: Oriol Sanchis a juliol 23, 2022 | 14:54
    Oriol Sanchis juliol 23, 2022 | 14:54
    Tot el reportatge és una solemne tonteria. Davant de casa meva en tenim un i a les 14 h, en ple estiu, el pares no som tan glplles com fer baixar als nens al tobogan sota el sol. Ens prenen per tontets d'escola bresol. Baixem a la tarda, quan cau el sol i llestos. Després de si la Colau posa o treu més arbres, és un altre tema.
  5. Icona del comentari de: Xavieret a juliol 23, 2022 | 16:40
    Xavieret juliol 23, 2022 | 16:40
    Lamentable noticia.......tothom a l'Eixample està d'acord amb interiors d'Illa i Superilles...tot es pot millorar, però ningú està en contra de les idees. Les temperatures que doneu no són reals ....es el que es coneix com un fake .....potser que una superfície metàl·lica assoleixi els 60 C si està exposada al sol ... és la natura i això no és pot canviar. No hi ha cap interior d'Illa a 60 C.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa