Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Junts vol més formació per detectar casos d’abús sexual a infants

Junts vol que l’Ajuntament de Barcelona estengui la formació a tots els educadors de serveis municipals que atenen infants i adolescents per tal de detectar possibles casos d’abús sexual a menors. El grup del partit independentista al Consistori reclama ampliar el desplegament del programa municipal per a la prevenció de les violències sexuals en la infància i l’adolescència per impartir-lo a tota la plantilla de les escoles bressol i espais familiars municipals.

El portaveu de Junts al Consistori, Jordi Martí, ha destacat que, tot i que el programa és vigent des de 2016, “en aquests moments no s’està realitzant formació a tot el personal municipal o que treballa en serveis destinats a la infància”. El regidor ha postulat que “cal garantir que tota persona que treballa amb infants en serveis municipals hagi rebut formació especifica per actuar davant possibles situacions d’abús sexual”.

Ensenyament en tres mesos

En aquest sentit, Junts prega que tot el personal educatiu de les escoles bressol de titularitat de l’Ajuntament i dels espais familiars municipals rebin formació per a la detecció de presumptes abusos sexuals infantils “com a màxim en els primers tres mesos de feina o d’estada a la borsa de substitucions”, indica la proposició que el partit defensarà en la comissió de drets socials d’aquesta setmana. El partit també precisa que l’ensenyament per prevenir presumptes delictes sexuals contra la infància a “totes les persones de serveis externalitzats com són el suport educatiu de les escoles bressol, de ludoteques, casals infantils, centres de dia i resta de serveis d’atenció a la infància“.

També demana incorporar “l’obligatorietat de realitzar el curs a totes les persones contractades” com a condició en futurs concursos públics de serveis externalitzats. Junts creu que és necessari incloure-ho perquè “en un futur siguin les pròpies empreses les encarregades de formar el personal”.

“Estem davant d’un fenomen molt silenciat i invisibilitzat on la detecció primerenca és fonamental”, ha avisat Martí. Citant dades de la Fundació Vicky Bernadet, el regidor ha advertit que “un de cada cinc nens i nenes pateix abús sexual infantil abans dels 17 anys i, d’aquests, un 60% mai rebrà cap tipus d’ajuda i el 90% no dirà res fins l’edat adulta”.

Increment d’agressions

La petició arriba enmig de l’alarmant creixement d’agressions sexuals durant els primers mesos de 2022 a Barcelona, que han crescut un 31% respecte el mateix període de 2019. En aquest sentit, Ciutadans sol·licitarà que “l’Ajuntament de Barcelona posi a disposició tots els mitjans i recursos de seguretat disponibles amb la finalitat de lluitar contra les agressions sexuals” que es produeixen a la ciutat, figura en el prec que els taronges presentaran a la comissió de presidència. Els liberals enfatitzen que cal reforçar en especial la seguretat “a la via pública en horari nocturn i a zones d’oci”.

Cs assegura que Barcelona “és la ciutat que més delictes d’agressions sexuals pateix”. El partit assenyala que les 38 agressions registrades a les estadístiques de criminalitat d’Interior a Barcelona durant el primer trimestre de 2022 equivalen a “tres atacs sexuals cada setmana”.

La formació liberal indica que la tendència “és similar a la del primer trimestre de 2021, quan hi va haver 36 delictes d’aquestes característiques”. Cs defineix les agressions sexuals com una “xacra gravíssima” a Barcelona que cal combatre.

Valents vol cartells de reincidents

Per la seva banda, Valents demanarà a l’Ajuntament que pengi cartells que identifiquin els rostres de lladres reincidents. La formació de la regidora Eva Parera planteja que l’Ajuntament elabori un registre públic de lladres multireincidents, en col·laboració amb forces de seguretat i el Departament d’Interior, “amb l’objectiu d’elaborar cartells amb les cares dels delinqüents i distribuir-les a comerços, porteries, pàrquings públics i personal del transport públic”.

Alhora, Valents planteja que els rètols que defensa s’extenguin a més espais públics de Barcelona. En aquest sentit, vol que s’estudiï “la possibilitat legal de distribuir els cartells en diferents punts de la ciutat per alertar els ciutadans davant de possibles robatoris”.

Més notícies
Un pare juga amb la seva filla al pati d'una escola / Goroka

Aquests són els patis d’escola que obriran aquest estiu a Barcelona

Notícia: Aquests són els patis d’escola que obriran aquest estiu a Barcelona
Comparteix
L'Ajuntament tria 16 col·legis que obriran les seves instal·lacions en diferents horaris
Notícia: Aquests són els patis d’escola que obriran aquest estiu a Barcelona - Mobile
Enfrontament entre un motorista i el bicibus de l'Eixample / Twitter

VÍDEO | Denunciat un motorista per enfrontar-se a un Bicibús infantil

Notícia: VÍDEO | Denunciat un motorista per enfrontar-se a un Bicibús infantil
Comparteix
L'Ajuntament busca un altre conductor que gairebé atropella una nena a la vorera
Notícia: VÍDEO | Denunciat un motorista per enfrontar-se a un Bicibús infantil - Mobile
Reunió de la Junta de Seguretat Local de Barcelona, el juliol de 2022 / Foto: CME

Les agressions sexuals pugen un 31% a Barcelona respecte 2019

Notícia: Les agressions sexuals pugen un 31% a Barcelona respecte 2019
Comparteix
Baixen els robatoris, però els delictes sexuals acapara el balanç de la Junta de Seguretat Local
Notícia: Les agressions sexuals pugen un 31% a Barcelona respecte 2019 - Mobile
Ciutat de la Justícia, on s'aglutinen sales i jutjats d'instrucció / Wikimedia - Zarateman

Creix el nombre de menors investigats per abusos sexuals

Notícia: Creix el nombre de menors investigats per abusos sexuals
Comparteix
L'increment d'agressions de joves a noies es va produir durant 2021 i s'ha mantingut durant el primer semestre de 2022
Notícia: Creix el nombre de menors investigats per abusos sexuals - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa