Unes 200 persones -la majoria, joves- han secundat aquesta tarda a Barcelona la crida de Fridays for future i de la jove activista Greta Thunberg de manifestar-se a ciutats d’arreu del món contra el canvi climàtic. El punt de concentració a la capital catalana ha estat la plaça Catalunya. Tot i que les protestes per la detenció del president Carles Puigdemont a Itàlia i els actes de la Mercè han capitalitzat l’atenció de la jornada, els manifestants s’han fet un forat amb consignes per alertar del risc a què la humanitat s’enfronta de no reduir emissions contaminants i protegir la natura i la salut.

“Ens roben la vida”, “No hi ha planeta B” o “Estem esperant” han estat alguns dels lemes que els manifestants han cridat i han exhibit en pancartes al centre de Barcelona, molts d’ells nois i noies al voltant dels 20 anys. A més d’advocar per l’ecologia, han apressat a les administracions a prendre mesures per mitigar l’atur alt i la precarietat laboral entre el jovent.

Cinc dies després de la manifestació contra l’ampliació del Prat, el projecte per fer créixer l’aeroport -per ara, descartat pel Govern espanyol- ha planat sobre la concentració. Els manifestants han evidenciat el seu rebuig per engradir l’aeròdrom i que afecti un espai natural protegit com la llacuna de la Ricarda.

“Amb la pandèmia, totes les altres crisis han quedat eclipsades, quan els motius per protestar per les altres crisis continuen sent els mateixos i els seguim reivindicant, encara més quan veiem l’ampliació de l’aeroport que ens fiquen a sobre”, ha adduït Naiara Fernández, portaveu de Fridays for future a Barcelona. Alhora, els concentrats han jutjat insuficient els plans contra el canvi climàtic del Govern espanyol.

Més notícies
Aus protegides, orquídies, rèptils i peixos habiten l'espai natural de la Ricarda ACN

La Ricarda, l’escut natural que malda per sobreviure a la metròpoli

Notícia: La Ricarda, l’escut natural que malda per sobreviure a la metròpoli
Comparteix
Protectora d’inundacions i barrera per a espècies invasores, la funció ecològica de la llacuna i el seu entorn són “insubstituïbles” segons els experts
Notícia: La Ricarda, l’escut natural que malda per sobreviure a la metròpoli - Mobile
Vista del Tibidabo / MMP

El fals mite del volcà adormit del Tibidabo

Notícia: El fals mite del volcà adormit del Tibidabo
Comparteix
L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya desmunta una falsedat que ha revifat amb l'erupció de la Palma
Notícia: El fals mite del volcà adormit del Tibidabo - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a setembre 24, 2021 | 22:18
    Ricard setembre 24, 2021 | 22:18
    Esperem que no acabi en botellot...

Nou comentari

Comparteix