Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Jardí s’assegura imprimir-se fins al febrer, però manté l’alarma
  • CA

La redacció d’El Jardí agafa aire. Després de llançar un crit d’alarma aquesta mateixa setmana per l’encariment dels costos d’impremta, membres del diari cooperatiu de Sant Gervasi i Sarrià han anunciat aquest dijous que tenen garanties per seguir imprimint els 14.000 exemplars de la publicació aquest mes de gener i el pròxim de febrer.

L’equip de la capçalera havia revelat que la rotativa els havia comunicat un increment “sobtat” del 30% de les tarifes, impossible d’assumir per la cooperativa que regeix el mitjà de comunicació. En tot cas, la incertesa continua planant sobre la continuïtat al llarg de 2022 de l’edició en paper d’El Jardí, afectada per la pujada de preus que també s’estén a la indústria de la premsa.

Marta Royo, membre del consell rector d’El Jardí, ha assegurat aquest dijous que la publicació del districte de Sarrià-Sant Gervasi torna a tenir en perspectiva poder imprimir els pròxims números. “Afortunadament s’ha arribat a un acord amb la impremta i, de moment gener i febrer ens mantenen preus”, ha explicat Royo. En tot cas, afegeix que la solució no esvaeix tots els dubtes sobre si la cooperativa podrà seguir imprimint la publicació per fer-la arribar a lectors i suscriptors en paper.

“Us necessitem a tots per salvar la resta de l’any d’El Jardí, prega Royo, que acaba animant a fer-se suscriptor de la capçalera i anunciar-s’hi. La redactora Carme Rocamora afegeix que la publicació té “alternatives per valorar damunt la taula” després del ressò que ha adquirit la situació d’El Jardí.

El Jardí va llançar un SOS aquesta setmana per localitzar una rotativa amb preus més econòmics que els que oferia l’actual impremta de la publicació i poder continuar difonent-se en paper. Davant de l’augment de preus, el mitjà de comunicació havia planejat passar de 56 pàgines a 32, cosa que obligava a sacrificar continguts.

“Venen temps més difícils encara dels que hem aguantat”, va advertir la cooperativa al topar amb l’obstacle d’uns preus més alts. En la crisi d’abastiment dels últims mesos, l’alça disparada dels preus de la llum i l’escassetat de matèries primeres com el paper han sacsejat també a la indústria editorial.

Més notícies
Una monitora amb un grup de menors en una activitat infantil / ACN
Més de 21 milions d’euros en subvencions es disputen enguany a Barcelona
Notícia: Més de 21 milions d’euros en subvencions es disputen enguany a Barcelona
Comparteix
El període per presentar sol·licituds per accedir als ajuts s'obre aquest divendres
La façana del MACBA il·luminada en una imatge d'arxiu / ACN
Els museus de Barcelona, lluny de recuperar l’afluència prèvia a la Covid
Notícia: Els museus de Barcelona, lluny de recuperar l’afluència prèvia a la Covid
Comparteix
Els grans equipaments culturals es recuperen de l'enfonsament de 2020, però en la majoria de casos segueixen registrant menys espectadors que a 2019

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa