Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crit de socors del Jardí, el diari cooperatiu de Sant Gervasi i Sarrià
  • CA

Crit d’alarma. El diari cooperatiu de Sant Gervasi i Sarrià, El Jardí, demana ajuda als veïns i veïnes de Barcelona per fer viable el seu projecte comunicatiu. La impremta on es produeixen els números del diari en paper, 14.000 exemplars, els ha anunciat un augment “sobtat” del 30% del cost, ha explicat una de les redactores del mitjà, Carme Rocamora Seguí. “A hores d’ara ens és impossible d’assumir”, ha assegurat.

En la mateixa línia, ha demanat ajuda per tal de trobar una empresa que els permeti seguir publicant en format de paper i a un cost més econòmic que el que els demana l’actual empresa. “Si coneixeu impremtes de proximitat, cooperatives o iniciatives interessants…”, ha demanat Rocamora, a través de les xarxes socials.

El Jardí també ha comentat a la mateixa xarxa social la seva situació actual. “Sempre penjant d’un fil”, han lamentat. “El dia 10 de gener hem d’imprimir el diari”, han anunciat. “És el 80 número que fem. Hauria de ser motiu de celebració… però per l’augment de costos farem 32 pàgines (el desembre vam fer 56)”, han dit.

Això els obliga a deixar de publicar històries que consideren d’interès informatiu pel veïnat de Sant Gervasi i Sarrià. “Venen temps més difícils encara dels que hem aguantat”, han pronosticat, i han afegit que el que els sap més greu és “no poder omplir els carrers del barri amb continguts de periodisme de proximitat, arrelat al barri i a la seva gent”.

El sector en conjunt, en la mateixa situació

La periodista Rocamora ha informat que “totes les impremtes estan igual per pujades de costos en la indústria”. Un dels factors principals, sens dubte, l’encariment del preu de la llum, que no té aturador i que ha disparat l’Índex de Preus al Consum (IPC) fins a un 6,7% interanual aquest passat mes de desembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa