Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Investiguen si una disputa amb llauners va portar a la mort del Mamadou

La mort de Mamadou Haidara, de 23 anys, per una pallissa al costat de la sala Razzmatazz la matinada del dissabte 9 de febrer s’aclareix a poc a poc. Els amics i familiars asseguren que una vintena de pakistanesos amb pals i ganivets el van atacar​ després d’una picabaralla verbal amb un altre noi asiàtic, que hauria demanat reforços. Fonts de la sala expliquen a aquest diari que els implicats a la baralla són coneguts per dedicar-se “a la venda ambulant” al voltant de la discoteca. Un eufemisme per referir-se a la venda de cerveses i droga.

El Yusuf, amic del Mamadou i també natural de Mali, explica que els Mossos d’Esquadra li van parlar sobre un mitjó que portaria la víctima mortal a sobre en el qual hi haurien trobat substàncies estupefaents. “Pensen que podria ser una baralla per territori, per tensions de competència, m’han dit, perquè els llauners mouen de tot”, manté el Yusuf. Tanmateix, la policia catalana no confirma cap hipòtesi i manté la investigació sota secret de sumari. 

Entre d’altres proves, els Mossos investiguen les imatges de les càmeres de seguretat dels accessos i les sortides de Razzmatazz. Fonts de la sala, però, asseguren que la baralla va quedar fora de la visió dels professionals i els punts de vigilància. Expliquen que van ser assabentar-se de la batussa en ser avisats per alguns clients que estaven fora. En aquell moment, el personal de seguretat va dirigir-se a la cantonada del carrer Almogàvers amb Pamplona i va trobar-se “gent corrent i un jove a terra inconscient”. Els testimonis oculars van acabar de confirmar la versió dels familiars: “s’havien barallat uns nois africans amb uns pakistanesos”. 

El plural de “nois africans” fa referència a l’amic que acompanyava aquella nit Mamadou Haidara. Segons el relat del Yusuf, que també coneix l’amic, el jove li va explicar que va aconseguir escapar de l’atac grupal “corrent” i “mort de por”. “No sé si el Mamadou venia alguna droga, la policia no m’ha especificat què li van trobar, però això no justifica que surti gratis matar un negre“, critica el Yusuf, que fa dies que intenta esbrinar a fons què va passar la matinada del 9 de febrer sense obtenir massa respostes. De fet, va ser ell qui va començar a buscar el Mamadou després que no aparegués durant un parell de dies. La resposta, però, els va arribar el dimecres de la setmana vinent, quan la policia va localitzar el domicili de la víctima i va notificar la tràgica notícia. 

Des de l’avís que va rebre el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), a dos quarts de cinc de la matinada del dissabte, fins a cinc dies després, ningú no va saber què havia passat amb el Mamadou, ja que no portava identificació. El jove havia estat traslladat a l’hospital de Sant Pau amb vida, però va acabar morint per les seqüeles de la pallissa. 

Els familiars i amics del jove de 23 anys demanen que es faci justifica i critiquen que més de dues setmanes més tard no s’hagin fet detencions “tot i saber qui són els artífexs de l’assassinat i on van a vendre cada nit”, diu el Yusuf. Divendres de la setmana passada es van manifestar pel centre Barcelona per demanar, a més, la repatriació del cos. 

Més notícies

Dues setmanes sense saber què li va passar al Mamadou

Notícia: Dues setmanes sense saber què li va passar al Mamadou
Comparteix
Amics i familiars del jove que va morir per una baralla al costat de Razzmatazz es manifesten pel centre de Barcelona per reclamar respostes
Notícia: Dues setmanes sense saber què li va passar al Mamadou - Mobile

Renfe aparta un vigilant i multa l’empresa de seguretat per un incident racista a Sants

Notícia: Renfe aparta un vigilant i multa l’empresa de seguretat per un incident racista a Sants
Comparteix
Les entitats contra el racisme celebren la decisió de l'operadora però critiquen que sense un vídeo viral, com ha passat en aquest cas, no s'acostumen a prendre mesures
Notícia: Renfe aparta un vigilant i multa l’empresa de seguretat per un incident racista a Sants - Mobile

La mort de la dona trobada a la platja podria ser un suïcidi

Notícia: La mort de la dona trobada a la platja podria ser un suïcidi
Comparteix
Els Mossos investiguen el cas i treballen amb la hipòtesi principal que la víctima s'hauria tret la vida
Notícia: La mort de la dona trobada a la platja podria ser un suïcidi - Mobile

Nou comentari

Comparteix