Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Investiguen l’escola bressol del Vall d’Hebron per possibles irregularitats
  • CA

Continua la polèmica de l’escola bressol del Vall d’Hebron, on els treballadors de l’Hospital Vall d’Hebron portaven els seus fills. Tal com informa Europa Press, el Jutjat d’Instrucció 9 està investigant per presumpta malversació i prevaricació 12 directius de l’Institut Català de la Salut (ICS), gerents de l’hospital i funcionaris de l’Ajuntament involucrats en els serveis d’aquesta escola.

L’origen d’aquesta investigació és la denúncia feta per a una infermera de l’hospital. Els seus advocats, Miguel i Miguel Ángel Durán (Durán & Durán), han informat aquest divendres en una roda de premsa que l’escola “ha incomplert tota mena de requisits legals i no s’ha produït cap tipus de control per part de l’hospital, de l’ICS ni de l’Ajuntament”.

Sense llicència

Una de les persones investigades és el responsable de l’associació que gestionava l’escola, que tal com recorda l’acusació particular donava servei a les famílies de l’hospital sense “cap mena de llicència” des del 2013. Aquesta activitat va acabar aquest mes de setembre, quan l’Ajuntament la va tancar després de comprovar que li mancava la llicència. D’acord amb els advocats Durán & Durán, tot i que treballava sense llicència, des de “l’ICS o el mateix hospital” li pagaven a l’escola els subministraments i el material.

Aquesta causa es va obrir en el 2018, quan es va rebre la denúncia de la infermera. Després de rebre un informe de la Guàrdia Civil, el passat mes de juliol va anunciar que imputaria les 12 persones que estan sent investigades en aquests moments. La idea és que se les interrogui a finals del pròxim mes d’octubre.

D’altra banda, sobre el tancament de l’escola per part de l’Ajuntament és important recordar que es va fer sense avisar abans les famílies, tal com van denunciar algunes a les xarxes socials. Tal com va dir en el seu moment elDiario, l’escola bressol del Vall d’Hebron era l’única del seu tipus dins els centres de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa