Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les famílies del Vall d’Hebron protesten pel tancament de l’escola bressol
  • CA

Els treballadors de l’Hospital de la Vall d’Hebron estan en peu de guerra pel tancament de l’escola bressol de les instal·lacions. Prop d’un centenar de professionals s’han concentrat aquesta tarda a les portes de l’equipament sanitari per reclamar la reobertura d’aquesta llar infants, un servei històric que només presta aquest hospital públic.

La protesta -que ha comptat amb el suport de sindicats com la Intersindical o el SATSE– es produeix després que el consistori barceloní precintés el passat 6 de setembre aquest espai, que portava des del 2017 sense llicència per poder dur a terme la seva activitat. Després de comprovar que les negociacions per reobrir l’escola bressol no avançaven, la cinquantena de famílies han decidit aquest divendres concentrar-se per demanar a la direcció de l’hospital que prengui mesures.

Segons informa Betevé, l’Institut Català de la Salut (ICS) ja ha posat fi a la concessió que estava vigent des del 2013 i ara contempla impulsar un concurs públic per licitar un nou contracte per gestionar de la llar d’infants. Aquest canvi de mans en la direcció és una de les alternatives que tenen les autoritats sobre la taula per poder mantenir aquest servei.

Sense avís previ

En la concentració d’aquest divendres, els professionals han tornat a denunciar que el tancament de la llar d’infants es va fer sense avisar les famílies usuàries, que es van quedar penjades d’un dia per l’altre. Des del consistori, però, defenen que es van fer diversos requeriments a l’associació titular de l’escola bressol perquè regularitzés la seva situació.

L’escola bressol de Vall d’Hebron és un servei històric que només presta aquest hospital públic des de fa dècades. El 2013 va estar a punt de ser suprimit, en plena època de retallades. Finalment, l’Institut Català de la Salut (ICS) va respondre a les demandes de les famílies i va cedir l’edifici on està instal·lada l’escola infantil perquè ho gestionés l’associació de pares i mares Associació Escola Bressol Hospital Vall d’Hebron.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa