L’Ajuntament de Barcelona ha precintat aquest dimarts l’escola bressol per a treballadors de l’Hospital Vall d’Hebron, segons ha avançat elDiario.es. El tancament s’ha fet sense avisar les famílies usuàries que s’han quedat penjades, segons han denunciat algunes a través de les xarxes socials. Segons elDiario, aquesta escola bressol era l’única del seu tipus dins dels centres de salut de Catalunya.

La inspecció del districte d’Horta-Guinardó ha acudit al lloc a les deu del matí i ha procedit al tancament del local al·legant que s’estava incomplint una resolució des del 2017 que obliga la seva clausura per no disposar de llicència ni de comunicació responsable.

L’escola bressol de Vall d’Hebron és un servei històric que només presta aquest hospital públic des de fa dècades. El 2013 va estar a punt de ser suprimit, en plena època de retallades. Finalment, l’Institut Català de la Salut (ICS) va respondre a les demandes de les famílies i va cedir l’edifici on està instal·lada l’escola infantil perquè ho gestionés l’associació de pares i mares Associació Escola Bressol Hospital Vall d’Hebron.

Tot i això, el 2017 l’Ajuntament va demanar el seu tancament argumentant que no tenia llicència. Fonts de l’hospital citades per elDiario han lamentat la decisió del consistori perquè pot perjudicar les famílies.

Expedient obert contra l’escola des del 2017

Quant a la llicència, l’expedient es va obrir el 2017 per part del districte quan va tenir coneixement forma de l’activitat per part del Consorci d’Educació, malgrat que l’escola bressol ja era coneguda des de feia anys justament per les protestes dels familiars contra el seu tancament. Fonts municipals citades pel rotatiu, el districte va fer diversos requeriments a l’associació titular de l’escola bressol perquè regularitzés la seva situació.

Segons elDiario, l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, responsable de la xarxa d’escoles infantils públiques, col·laborarà amb les famílies afectades per informar-los de les places vacants en escoles bressol públiques. Fonts consistorials diuen que l’associació de pares coneixia que es precintaria l’escola des del passat mes de juliol.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel BCN a setembre 07, 2022 | 11:56
    Manel BCN setembre 07, 2022 | 11:56
    La Colau com sempre vetllant pels interessos dels ciutadans....massa burocràcia i poca eficàcia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa