Investigat a Barcelona un seguidor de dos terroristes neonazis

"Necessitem més herois a Europa com aquest": va arribar a dir

Els Mossos d’Esquadra han denunciat un veí de Barcelona per enaltir dos terroristes de Nova Zelanda i Noruega. El primer, Brenton Tarrant, va assassinar 50 persones en un atac a diverses mesquites el 2019; i el segon, Anders Breivik, va matar 77 persones a Oslo i a l’illa d’Utøya. La policia catalana ha detectat que el barceloní era seguidor de tots dos: “Necessitem més herois a Europa com aquests”.

L’investigat difonia imatges dels atacs a través de Twitter i ha estat identificat en el marc de la prevenció a la xarxa d’amenaces per a la seguretat de les persones de la comissaria general d’informació. Els Mossos van fer arribar tota la informació el 19 de maig a l’Audiència Nacional, òrgan judicial encarregat de temes relacionats amb el terrorisme, per un delicte d’enaltiment del terrorisme.

El denunciat, de 36 anys, publicava iconografia nazi, missatges xenòfobs i ofensius contra la població musulmana, segons la policia catalana. Fins i tot va exhibir un exemplar de l’Alcorà dins de la boca d’un porc senglar decapitat.

Els dos terroristes de qui era seguidor formen part del Nacionalisme Blanc, un corrent ideològic emmarcat en el supremacisme blanc i que té una naturalesa violenta i que aposta per un canvi revolucionari del sistema actual.

Més informació

Nou comentari