L’Audiència Nacional ridiculitza la “teoria conspirativa” sobre l’imam de Ripoll i el CNI

La interlocutòria que obre judici contra els tres implicats del 17A vius desestima totalment investigar el paper dels serveis secrets estatals

“De cap manera és objecte de la investigació sumarial l’actuació dels responsables, polítics i policials de la seguretat de l’Estat amb vista a les mesures a adoptar en el nivell d’alerta terrorista existents a l’agost de 2017“. Aquesta és la premissa amb la què la Sala Penal de l’Audiència Nacional espanyola desestima la petició de Javier Martínez, el pare del menut Xavi, mort a l’atemptat de Barcelona el 17A, d’investigar les relacions entre els serveis d’informació de l’Estat i l’imam de Ripoll Abdelbaky Es Satty.

De fet, els magistrats, en la interlocutòria d’obertura del judici oral dictada aquest migdia, consideren que es tracta “d’una altra ‘teoria conspirativa’, sense suport fàctic, que no mereix sinó el seu rebuig, més encara esgotat el termini d’instrucció que com a causa complexa es va determinar pel jutjat en la interlocutòria del 13 de novembre de 2018“. 

La interlocutòria també carrega contra la petició de certificar la mort de l’imam de Ripoll. “Que aquestes alçades es pretengui una veritable riuada de noves diligències sobre la base, absolutament orfe de suport, d’una teoria conspirativa negant-se la mort d’Es Satti i volent involucrar el Centre Nacional d’Intel·ligència”, conclouen els magistrats.  

Amb aquesta interlocutòria, l’Audiència Nacional ha acordat l’obertura de judici oral contra Mohamed Houli Chemal, Driss Oukabir i Said Ben Iazza, els tres presumptes membres de la cèl·lula que va atemptar a Barcelona i Cambrils el 17 i 18 d’agost del 2017.

En la interlocutòria, la sala penal confirma la finalització del sumari pels delictes que va incloure el jutge instructor en el seu escrit de processament: integració en organització terrorista, fabricació, tinença i dipòsit d’explosius, i delicte d’estralls en grau de temptativa. Tot això sense limitar que les acusacions puguin acusar-los d’estralls terroristes consumats i assassinats en temptativa o lesions de caràcter terrorista per l’acumulació d’explosius a Alcanar per preparar assassinats encara més massius.

 

Més informació

Nou comentari