Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | A presó els tres gihadistes detinguts a la Barceloneta
  • CA

Agents de la Policia Nacional van detenir aquest cap de setmana a Barcelona tres ciutadans algerians per la seva presumpta pertinença al grup terrorista DAESH –ISIS, segons les sigles en anglès–. Un d’ells era un retornat de la zona de conflicte de Síria i l’Iraq en vigílies de Nadal i va ser localitzat en un immoble ocupat del barri de la Barceloneta (Ciutat Vella). Els tres han ingressat a la presó per decisió del jutjat central número 6 de l’Audiència Nacional. Al juliol ja es van detenir dos gihadistes al mateix barri.

L’operació va ser desenvolupada per agents de la Comissaria General d’Informació i de la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona ​​sota la coordinació de la fiscalia de l’Audiència Nacional i la direcció del jutjat central d’instrucció número 6.

La investigació va començar quan els agents van tenir coneixement de l’arribada a Espanya, en vigílies de Nadal, d’un ciutadà de nacionalitat algeriana “potencialment perillós”, segons ha informat la Policia Nacional. Els altres dos arrestats són un “acòlit” del combatent terrorista i la persona que va prestar suport logístic.

A partir d’aquest moment, experts en la lluita contra el terrorisme gihadista de la Comissaria General d’Informació van començar una “intensa recerca per a la immediata localització” dels individus. La investigació va determinar que el presumpte terrorista es trobava residint en un immoble ocupat de la capital catalana i, posteriorment, es va comprovar que hi convivia amb altres persones.

Iraq, Turquia i Senegal

La policia ha posat en relleu que, gràcies a la cooperació internacional, es va evidenciar que un dels subjectes és un gihadista retornat de la zona de conflicte, “on hi hauria militat durant un ressenyable espai de temps en la files de DAESH”.

Durant el seu periple internacional el combatent passar per l’Iraq, Turquia i el Senegal. Després del seu retorn a Algèria, es té constància que el retornat s’hauria vinculat a la franquícia de l’esmentat grup terrorista al nord d’Àfrica, contra la qual s’han realitzat importants operacions en els últims dies. Analitzades les fortes mesures de seguretat que adoptaven els arrestats i amb la proximitat del temporal climàtic que podia dificultar la seva localització permanent, els investigadors van decidir procedir a la seva immediata detenció neutralitzant així una amenaça per a la seguretat pública.

A més de les detencions, els agents van registrar l’immoble on residien i van confiscar material electrònic, el qual està pendent d’anàlisi per part dels especialistes en la lluita contra el terrorisme gihadista. Aquesta operació ha comptat amb la col·laboració del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), els Serveis d’Intel·ligència Algerians, el Federal Bureau of Investigation (FBI) dels Estats Units i l’Oficina Europea de Policia, l’EUROPOL.

Més notícies
Dos agents de la Policia Nacional al carrer / CNP
Detinguts tres perillosos gihadistes a Barcelona
Notícia: Detinguts tres perillosos gihadistes a Barcelona
Comparteix
Dos eren excombatents que havien viatjat a Síria per allistar-se al Daesh
Un grup de Mossos d'Esquadra desplegats a l'operació antiterrorista de la Barceloneta / ACN
Presó sense fiança per als dos acusats de terrorisme detinguts a la Barceloneta
Notícia: Presó sense fiança per als dos acusats de terrorisme detinguts a la Barceloneta
Comparteix
Se'ls vincula a una operació policial del 2019 que va comportar 19 detencions a Barcelona i Igualada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa