Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos detinguts en una operació antiterrorista a la Barceloneta
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest matí dues persones de nacionalitat algeriana durant l’operació antiterrorista que han dut a terme al barri de la Barceloneta. Els agents de la policia catalana han arribat abans de les 7.00 per efectuar dues entrades i escorcolls, un d’ells al carrer Baluard. Fonts policials han explicat que els dos detinguts eren els principals objectius de l’operació.

El dispositiu, tutelat pel Jutjat d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, ha estat liderat per la Comissaria General d’Informació dels Mossos i és un repicó d’un macrodispositiu que van fer el gener del 2019, en què es van detenir 18 persones suposadament implicades en una organització de jihadistes amb objectius terroristes.

Operació antiterrorista Barceloneta
Un agent dels Mossos vigila mentre els seus companys registren un pis al carrer Baluard / ACN

Sense capacitat operativa

La policia catalana ha explicat al TOT Barcelona que els dos detinguts feien tasques de “recollida d’informació i selecció d’objectius”, però que la capacitat operativa del grup va quedar desarticulada l’any passat i que, per tant, no tenien possibilitat de cometre atemptats. Els dos homes estan acusats de delictes de “pertinença i col·laboració activa amb organització terrorista, actes preparatoris d’activitat terrorista, capacitació i autoadoctrinament”.

L’operació d’aquest dimarts, que dona per acabada l’operació Alexandria, ha permès “concretar els llocs on la cèl·lula terrorista tenia previst actuar” i provar que al gener del 2019 el grup sí que havia començat a preparar-se per atemptar amb “l’elaboració d’artefactes explosius i l’obtenció d’armes de guerra”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa