Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Institut del Teatre envia 12 professors acusats d’abusos a la Fiscalia

L’Institut del Teatre ha posat en mans de la Fiscalia els presumptes casos d’assetjament sexual i conductes abusives de 12 exprofessors, assenyalats per les acusacions d’una vintena d’estudiants i exalumnes del centre. L’escola d’arts escèniques ha informat aquest dilluns que ha traslladat els expedients que va obrir arran d’una desena d’instàncies presentades entre i desembre de l’any passat i revelades pel diari Ara. Entre altres, les denúncies impliquen també al director de teatre Joan Ollé.

L’Institut del Teatre ha enfatitzat en un comunicat que els mestres incriminats ja no formen part de la plantilla. La institució pública dependent de la Diputació de Barcelona al·lega que “no pot investigar els fets, ni aplicar mesures cautelars ni preventives, ni obrir cap expedient sancionador, en cas que fos d’aplicació”, raó per la qual ha decidit traslladar els expedients a la Fiscalia perquè consideri si obre diligències “per determinar si en els comportaments dels docents jubilats hi ha indicis d’assetjament sexual, conductes abusives o abús de poder”.

La institució ha destacat que “la majoria dels fets denunciats” van succeirs suposadament “fa més de 25 anys”. L’Institut del Teatre ja va comunicar el setembre passat al Ministeri Fiscal les averiguacions sobre un dels professors en què va identificar indicis d’assetjament sexual a alumnes. El professor va ser apartat del centre el març de 2021.

Revisió del protocol

Alhora, l’Institut del Teatre ha indicat que pensa canviar el codi intern contra els abusos. En aquest sentit, afirma que promourà “un nou paradigma que disposi tots els mecanismes per evitar qualsevol tipus de males praxis i actituds no desitjades en la docència”.

En els últims mesos, la institució ha revisat el protocol per a la prevenció, detecció i actuació davant de presumptes casos d’assetjament sexual, que l’institut va aprovar el 2018. La direcció del centre explica que s’ha propostat incorporar la protecció contra “l’assetjament per raó d’expressió de gènere” al reglament. També es preveu permetre que la comissió de prevenció de casos de l’Institut del Teatre pugui indagar en denúncies d’exalumnes que “faci més d’un any que han deixat d’estar vinculats amb la institució, sempre i quan les persones que hagin de ser investigades mantinguin vigent un vincle laboral” amb l’escola.

L’Institut del Teatre també pensa incloure al codi que s’enforteixi “el suport emocional” als afectats i oferir-los suport jurídic. El reglament modificat s’aprovarà un cop que s’hagin recollit esmenes a la proposta. Així mateix, afirma que “està treballant en la reparació de les persones vulnerades”.

Més notícies
Un operari d'Endesa amb una instal·lació de la companyia de fons. / Endesa

Endesa inverteix 7,2 milions d’euros a Barcelona per digitalitzar la xarxa

Notícia: Endesa inverteix 7,2 milions d’euros a Barcelona per digitalitzar la xarxa
Comparteix
La companyia elèctrica vol fomentar la intel·ligència artificial per fer més "resilient" el seu servei
Notícia: Endesa inverteix 7,2 milions d’euros a Barcelona per digitalitzar la xarxa - Mobile
Solar de la Ideal Plástica Flor / FAVB

Clatellada veïnal a Nou Barris pel pla municipal en un reivindicat solar

Notícia: Clatellada veïnal a Nou Barris pel pla municipal en un reivindicat solar
Comparteix
Diverses entitats del barri critiquen que el consistori els situa en un calendari "extrem" per executar el pla de reurbanització
Notícia: Clatellada veïnal a Nou Barris pel pla municipal en un reivindicat solar - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 21, 2022 | 17:31
    Ricard febrer 21, 2022 | 17:31
    Només si surt al diari hi ha expedients? I fins ara ningú no s'havia queixat de res? Han de venir els diaris a dir a alumnes, professors i staff quan pot haver delicte? Curiós oi?
  2. Icona del comentari de: Teatre a febrer 21, 2022 | 19:22
    Teatre febrer 21, 2022 | 19:22
    El diari Ara va fer denúncia d' assetjament sense proves demostrables? Encara no tenen cap prova demostrable i ho porten a la fiscalia? Jo denunciaría l'Ara per assetjament mediàtic. Com és que la nova direcció de l'IT encara no ha canviat el protocol ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa