Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Endesa inverteix 7,2 milions d’euros a Barcelona per digitalitzar la xarxa
  • CA

Endesa inverteix 7,2 milions d’euros a Barcelona per digitalitzar la xara elèctrica i fomentar la intel·ligència artificial (IA) i fer més “resilient” el seu servei, com han explicat a través d’un comunicat. Durant el 2021 s’han instal·lat 316 telecomandaments en centres de transformació de la ciutat, “amb l’objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del servei la capital”, han dit. De retruc, la mesura servirà per “reduir en un 20% el temps d’interrupció del servei en cas d’incidències”, prometen.

Des del Centre de Control que Endesa té a Barcelona es pot accionar a distància els dispositius de les instal·lacions, sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs, afirma la companyia. “D’aquesta manera s’aconsegueix reduir el desplaçament dels operaris i s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la consegüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients”, concreten.

“Endesa es troba immersa en un programa global per a la transformació digital de tots els seus processos gràcies a l’ús de noves tecnologies i instruments, des del Big data i el machine learning a la realitat augmentada, la intel·ligència artificial, la robòtica o el desplegament dels sensors IOT amb l’objectiu de millorar l’eficiència de la xarxa elèctrica”, declara la companyia, que pertany a la multinacional italiana Enel.

Vista posada en l’emergència climàtica

La companyia assegura que està enfocada en el canvi climàtic. “L’aposta per la digitalització és un factor clau per fer front a l’emergència climàtica i al procés de transició energètica en el qual ens trobem immersos, ja que es necessita que la xarxa sigui digital per integrar la incorporació i la injecció al sistema elèctric d’energies renovables –que cada vegada seran més presents–, així com de nous actors com la generació distribuïda, l’autoconsum o la mobilitat elèctrica”, informen. Endesa és la primera companyia elèctrica d’Espanya i la segona a Portugal. És, a més, el segon operador gasista del mercat espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa