Un informe conclou que la policia va disparar fins a 3 cops a Roger Español

El document dona base a la defensa per demanar la intencionalitat de les lesions causades

Ni un, ni dos, sinó fins a tres. Aquest és el nombre de vegades que l’escamot de la Unitat d’Intervenció Policial de la policia espanyola va disparar contra Roger Español. Aquesta és la conclusió d’un precís informe elaborat per la defensa, que permetria a la víctima a reclamar que les lesions va ser fetes amb intencionalitat.

L’informe, al que ha tingut accés el TOT Barcelona, té 28 planes i analitza i completa l’atestat UCFA- 00805/2019-VID”, de la Unitat Central de Fotografia i Audiovisuals de Mossos d’Esquadra de la Divisió de Policia Científica. Un document que apuntava la possibilitat que agents de la policia podrien haver disparat algun altre cop a Español i que la policia va ratificar davant del Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona que instrueix el cas.

Els perits afegeixen a l’informe 6 evidències més d’arxius de televisió i imatges que han anat obtenint de testimonis directes de l’actuació a l’escola Ramon Llull. Les noves proves ja s’han aportat a la causa que s’instrueix al Jutjat Central d’Instrucció 7 de Barcelona. Segons les imatges, analitzades al detall i completades amb les seqüències, els perits asseguren que “es pot concloure que l’agent UC-563 dispara a Roger Español fins tres ocasions diferents, i és la tercera la que finalment causa les lesions”.

Un dels trets policials contra Roger Español / Informe pericial
Un dels trets policials contra Roger Español / Informe de la defensa

Segons relata l’estudi “tant l’agent UC-563 com el senyor Español estaven situats al costat esquerra de la calçada (mirant Gran Via)”. “La primera vegada”, narren els perits, “és a la intersecció de Sardenya amb Diputació, aproximadament a l’alçada del semàfor”. “El segon tret”, detalla, “quan l’agent UC-563 estava a la calçada del carrer Sardenya”. “Finalment, la tercera vagada és el tret que li causa les lesions al senyor Español, al número 230 del carrer Sardenya”, assevera.

Els comandaments, al cas

És més, els perits destaquen que els comandaments van tenir el control de la situació en tot moment. Aíxí, afirmen que “a partir de les imatges també es pot concloure que els comandaments UC-51 i UC-54 estaven controlant la zona en la que es produeixen els trets cap a Roger Español. Precisament, l’informe ressalta la “ubicació i posició del sotsinspector UC-54” que li “atorgaven una visió directa i perifèrica del que passava, tant en el moment del tret (per estar a escassa distància de l’escopeter) com en els moments posteriors a què resultés ferit Roger Español, en els que estava davant donant indicacions als agents al seu càrrec”.

Ubicació dels agents de policia i Roger Español durant la intervenció al Ramon Llull / Informe pericial
Ubicació dels agents de policia i Roger Español durant la intervenció al Ramon Llull / Informe de la defensa

També el mateix document exposa les imatges de quan Roger Español resulta ferit. Els perits ressalten “les persones que estan al seu voltant demanant auxili, fent senyals i escarafalls als agents de la policia nacional”. “En aquest context, el sostinspector UC-54 –cap de l’operatiu– s’acosta als agents que es troben i acte seguit els agents apunten cap a les persones que estan demanant ajuda i socorrent al senyor Español, un d’ells dispara i s’escolta la detonació al vídeo”, acaba l’informe, per insistir en la idea de la intencionalitat.

Amb les conclusions de l’informe, la defensa d’Español té un argument de pes per demanar més condemna als agents actuants per aquesta intencionalitat. En aquest sentit, aporten els protocols actuants per tal d’acreditar que els agents antiavalots del Cos Nacional de Policia no van respectar-los. Unes circumstàncies que en cas de ser estimades en un futur judici, permetria a la defensa reclamar penes de fins a 12 anys de presó i inhabilitació pels agents.

Més informació

Comentaris

  Gonzalo 11/10/2020 12:05 pm
  No está mal.1 acierto de tres intentos. Enhorabuena!!!!!
   @ Gonzalito 12/10/2020 8:55 am
   Desgraciat!
   Dead or Glory 15/10/2020 12:50 am
   Lastima no fuese tu madre, que risa verdad?
  Populistas 11/10/2020 1:48 pm
  Ha dicho algo de cómo tiraba las vallas a la policía antes que dispararan?? El decía que estaba en posición de paz y os recomiendo que busquéis en YouTube que bondades hizo este Victimista Xenófobo el día que dispararon ... veréis que sorpresa ...
   Arxi 12/10/2020 8:54 am
   Quants policies va ferir amb les valles? Tros d'imbècil! A veure si és el mateix... ademès de que els policies anàvem ben preparats, semblaven robocops...i la gent totalment indefensa. La teva apreciació es pròpia de un fatxa o un poli, que per el cas és el mateix...
  Què diieu!!! A España? 11/10/2020 2:49 pm
  Penes de 12 anys, per a la policia? Aquests acabaran farcits de medalles i servint al felipe el preparau de guàrdia personal, amb tantes medalles enganxades al cos, que no podran caminar pel pes. Païs de pandereta i xirimbolos!
  Juanju 11/10/2020 3:03 pm
  Cada dia rstimo mes la feina de ETA amb ells
   Manuel 12/10/2020 3:43 pm
   Hay que ser muy mala persona,por no decir otra cosa más fuerte,te recuerdo que ETA,mató varios catalanes.
  remigio III 11/10/2020 5:07 pm
  Aquestes deuen ser les unitat de "superfície" de les clavegueres de l'estat.
   Lisa 12/10/2020 8:50 am
   Aquests animals, haurien d'estar empresonats ja! Són uns mercenaris sense escrúpols! Millor a una gàbia que a la presó!
  Doctor Strangelove 11/10/2020 8:31 pm
  Aquest projecte de Polifemo, és un violent. En fi, no m'agrada gens que perdés un ull, car no li vull mal a ningú, però com diem els catalans "si no vols pols no vagis a l'era" Doc.

Nou comentari