Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un dels implicats en el tiroteig al Guinardó va assaltar un bar l’any 2020

Un dels implicats en el tiroteig que es va produir al districte d’Horta-Guinardó a principis de maig tenia antecedents. Tal com ha avançat El Periódico, aquest home està pendent de judici per haver assaltat amb una destral un restaurant de l’Eixample el setembre del 2020. El seu nom és Daniel Eduardo B.A i, per aquests fets, la fiscalia demana 10 anys de presó i l’expulsió de l’Estat, ja que és originari de Xile.

El tiroteig del 4 de maig es va produir quan aquest home, acompanyat d’un altre, es van personar amb cotxe davant d’un habitatge que es troba al carrer d’Anna Maria Martínez, al barri del Guinardó. Es creu que les raons de l’atac estaven relacionades amb el tràfic de drogues. Pel que fa als detalls de l’atac, haurien encanonat un home que va acabar fugint i amagant-se en un dels edificis d’aquest carrer. A conseqüència d’aquest incident, un altre cotxe va acabar marcat pels impactes de bala, tal com va indicar a través d’una publicació a les xarxes socials la periodista Anna Punsí. L’endemà del tiroteig, el passat 5 de maig, els Mossos d’Esquadra van detenir un total de quatre homes, entre els quals es trobava Daniel Eduardo i tenien entre 28 i 35 anys.

Tiroteig al Pou de la Figuera

A finals del passat mes de febrer, el centre de Barcelona va ser escenari d’un altre tiroteig. Tal com va avançar El País i va confirmar el TOT Barcelona a través de fonts dels Mossos, es va produir, concretament, al Pou de la Figuera, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera (districte de Ciutat Vella) i dues persones van resultar ferides. El motiu dels fets podria haver estat una baralla entre dues persones que va ferir un dels implicats i també a una tercera persona, aliena al conflicte.

Els Mossos van assenyalar que la primera víctima va ser atesa en el lloc dels fets pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i va ser traslladada a un hospital. La segona també va ser traslladada a un centre sanitari i se li va donar l’alta aquella mateixa tarda. Durant la tarda i el vespre d’aquell dia, diversos efectius dels Mossos van patrullar el barri per tal de garantir “la seguretat” als vianants, veïns i comerciants de la zona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa