Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els hotels de Barcelona comptaran amb un protocol d’assetjament sexual

Els hotels de Barcelona disposaran d’un protocol específic d’actuació davant possible situacions d’assetjament sexual. Així ho han anunciat des del Gremi d’Hotels en un comunicat, en el qual expliquen que han estat treballant conjuntament amb el cos policial dels Mossos d’Esquadra per elaborar un pla per prevenir, detectar l’assetjament i atendre les persones afectades. “Volem que els hotels esdevinguin un espai segur i de confiança per a les persones que, malauradament, poguessin veure’s afectades per aquesta circumstància”, ha sentenciat el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos.

Es tracta d’un protocol que busca fer front a una possible situació d’assetjament sexual que pogués qualsevol persona de l’hotel, independentment de si és un client o treballador. Un cop han tingut enllestit el protocol que han estat setmanes elaborant amb els Mossos, els treballadors de més de 70 hotels de la ciutat ha rebut una formació específica sobre aquesta qüestió i ja es començarà a aplicar en cas de necessitat.

Professor acomiadat

Aquest protocol dels Hotels de la capital catalana apareix després d’una setmana en la qual l’assetjament sexual s’ha tornat a posar sobre la taula. La Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Blanquerna ha anunciat l’acomiadament del professor acusat d’assetjament sexual per diverses alumnes de la universitat. La directora general de la facultat, Giorgia Miotto, ha comunicat la decisió en un comunicat i l’entorn del professor ho ha confirmat al TOT Barcelona. Miotto assegura que la comissió que s’encarrega de la investigació de les tres denúncies que s’han cursat contra el docent ha conclòs que les acusacions són “molt greus” i ha justificat l’acomiadament.

En aquest comunicat, la facultat qualifica els fets denunciats de “molt greus” per la qual cosa han actuat en conseqüència: “Tal com assenyala el II Conveni Col·lectiu de Treball de la Fundació Blanquerna-URL, s’ha procedit a acomiadar a aquesta persona de la nostra institució”, asseguren en aquest comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa