Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vall d’Hebron troba una nova manera de combatre el càncer d’endometri

Diversos investigadors del grup de Proteïnes Kinases i Càncer del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), en col·laboració amb l’Institut de Neurociències de la UAB, el departament de bioquímica i biologia molecular de la UAB i els grups de recerca de patologia oncològica i de ginecologia de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB Lleida), han trobat una nova estratègia terapèutica per combatre el càncer d’endometri, la tipologia més comuna de càncer ginecològic atès que representa la quarta classe de tumor més habitual en les dones dels països desenvolupats. Si es detecta aviat i té un bon pronòstic, els casos més agressius i avançats tenen una taxa de mortalitat alta i habitualment són resistents a la quimioteràpia.

Bloquejar la proteïna kinasa ERK5

La novetat consisteix en el bloqueig de la proteïna kinasa ERK5, la inhibició de la qual provoca la reducció de la proliferació de les cèl·lules canceroses i, alhora, en promoure la seva desaparició i multiplica els efectes de la quimioteràpia. D’aquesta manera, s’aplana el camí per al desenvolupament clínic d’un fàrmac per aturar la proteïna ERK5 que afavoriria notablement el diagnòstic de les pacients que pateixin càncer d’endometri.

El treball s’ha publicat a la revista Cellular and Molecular Life Sciences, que s’encarrega específicament de l’àmbit de la ciència cel·lular i mol·lecular d’ençà 1994 tot i que va sorgir inicialment el 1945 amb el nom Experientia.

Èxit amb els assajos inicials del fàrmac Onomyc i amb els trasplantaments de ronyó

Fa tot just una setmana l’Hospital Vall d’Hebron va oferir uns resultats satisfactoris del primer assaig del fàrmac Onomyc, que té la capacitat d’aturar tumors a òrgans com ara els pulmons, els intestins o el pàncrees. D’altra banda, a finals d’agost la Unitat de Transplantament Renal de la Vall d’Hebron també van provar amb èxit un nou tractament que permet els trasplantaments de ronyó en pacients que fins ara no es podien operar de tal manera que s’evita el rebuig immediat de l’òrgan trasplantat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa