Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Multen l’Hospital Vall d’Hebron per excés de soroll
  • CA

El Districte d’Horta-Guinardó ha imposat una multa coercitiva a l’Hospital Vall d’Hebron per contaminació acústica. Tal com ha informat betevé, se l’ha sancionat perquè les seves instal·lacions fan massa soroll. El problema, concretament, prové de les turbines de ventilació. S’han intentat aïllar per reduir el soroll, però de moment no s’ha aconseguit.

La regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, ha explicat els fets al mateix mitjà. “Vam obrir un expedient sancionador perquè les solucions que deien que arribarien s’estaven retardant més del compte, i ara, per fi, l’hospital s’ha posat en marxa. Creiem que en els pròxims mesos milloraran els problemes”. Per tal de fer seguiment d’aquest problema, ha afegit betevé, s’ha creat una comissió mixta formada per les diferents parts implicades: l’Ajuntament, l’hospital i els veïns que pateixen el soroll.

Podria haver més sancions si el soroll es manté

D’altra banda, és important destacar, segons han dit fonts municipals al mateix mitjà, que les sancions podrien no acabar aquí. És a dir, l’expedient sancionador continua obert perquè, en cas que el soroll es mantingui, podrien formular-se més sancions. La suma que l’hospital haurà de pagar per aquesta primera multa no es decidirà fins que es tanqui l’expedient.

A mitjans de setembre, es va denunciar en un article del TOT Barcelona que veïns d’un altre punt de la ciutat, al barri del Clot, també pateixen un problema de soroll. L’origen és el ventilador del túnel de Glòries, i aquest no només provoca soroll, a més expulsa una bafarada d’aire calent que fa pujar la temperatura 5 graus. Tal com va explicar al TOT Barcelona un veí de l’entresòl 2 de l’edifici de Gran Via, 857, cantonada Llacuna, l’Eugeni Fernández, és dur conviure a casa amb aquestes molèsties. “Quan s’activen els ventiladors del túnel es produeix un soroll infernal que et posa en tensió, molt desagradable, com si tingués una màquina treballant dins de casa. I a la nit, entre la calor i el soroll, impossible dormir”, va alertar Fernández.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa