Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Hospital del Mar avisa: “L’alternativa al certificat Covid són els confinaments”

El cap del Servei de Malalties Infeccioses i coordinador de Covid-19 a l’Hospital del Mar, Juan Pablo Horcajada, ha apostat per estendre l’ús del passaport Covid abans de plantejar noves restriccions per frenar el nou increment de casos. “L’alternativa al certificat Covid són els grans confinaments”, ha dit en una entrevista al programa basics de betevé.

Horcajada forma part del grup d’experts que ha preparat un document de treball per encàrrec del Govern de la Generalitat per identificar els espais interiors i les activitats on l’ús del certificat Covid permetria evitar restriccions d’aforament o tancaments parcials. “S’intenta no haver-hi de tornar”, ha assegurat.

Possibilitat atractiva

El grup d’experts considera que els confinaments i el tancament de sectors com la restauració o la cultura han de ser l’últim recurs. El coordinador de Covid-19 a l’Hospital del Mar ha defensat que el certificat Covi ha donat bons resultats allà on s’ha aplicat i el considera com una “possibilitat atractiva” per no haver d’aturar l’economia i protegir la població.

L’arribada del fred preocupa molt les autoritats sanitàries, que estan seguint pràcticament al minut l’augment de casos per avaluar si el rebrot acaba de començar es convertirà en una sisena onada. A Barcelona, els casos de Covid-19 han crescut per quarta setmana positiva i, tot i que encara estan xifres manejables, l’increment implica un canvi de tendència preocupant.

Epidemiòlegs i experts en salut pública avisen que la vacunació és la millor eina disponible ara mateix per frenar el virus, però que no n’hi ha prou. La vacuna protegeix la persona i disminueix el risc de contagi i la gravetat dels símptomes –el 70% dels ingressats a l’hospital no han rebut la vacuna–, però no evita que pugui contagiar altres persones, amb la qual cosa cal mantenir les mesures sanitàries habituals de mans, distància i mascareta, especialment en interiors.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: vendetta a novembre 18, 2021 | 11:32
  vendetta novembre 18, 2021 | 11:32
  confinaments sols per no vacunats
  • Icona del comentari de: Hans Guderian a novembre 18, 2021 | 14:55
   Hans Guderian novembre 18, 2021 | 14:55
   confinament només per la teva zona anal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa