Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els casos de Covid-19 pugen per quarta setmana consecutiva a Barcelona
  • CA

Els casos de Covid-19 han pujat per quarta setmana consecutiva a Barcelona. Segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), la setmana passada es van registrar 462 positius a la capital catalana, un 40% més que en l’anterior. Tot i que els casos detectats encara estan en els nivells més baixos des de fa més d’un any, els indicadors epidemiològics marquen un nou canvi de tendència que podria ser l’avantsala de la sisena onada.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ja va advertir la setmana passada que estava previst un “cert increment” dels casos de Covid i que caldrà estar amatents durant tota la tardor i l’hivern. Les autoritats sanitàries estan alerta per l’arribada del fred, ja que hi ha indicis que el coronavirus s’està convertint en un virus estacional i estem entrant en un època crítica pels virus respiratoris.

Nadal normalitzat

Malgrat tot, des de Salut consideren que l’elevat percentatge de població vacunada permet encarar els pròxims mesos a una situació “força normalitzada” i confien a arribar a les festes de Nadal amb la pandèmia sota control. Cabeza ha demanat a les persones que encara no s’hagin vacunat que demanin cita tan aviat com sigui possible per poder arribar a la immunitat de grup, que ara mateix estaria en un mínim del 85% de la població.

Pel que fa als indicadors epidemiològics, el que més preocupa a les autoritats sanitàries és l’índex de positivitat, que marca el percentatge de casos positius que es detecten entre totes les proves fetes. A Barcelona, l’índex de positivitat ha pujat set dècimes en només una setmana i se situa en el 2,15%, molt per sota del llindar del 5% que estableix l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per marcar quan una pandèmia està fora de control i a partir del qual el rastreig de casos és pràcticament impossible.

El risc de rebrot també tendeix a l’alça i està en 64 punts –26 més que fa una setmana–, mentre que la velocitat de contagi ha pujat a 1,43. Així mateix, el nombre de persones hospitalitzades puja a 69, nou més que la setmana anterior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa