Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els experts avisen: “L’ús de la mascareta en interiors no s’ha de relaxar”
  • CA

Tots els indicadors epidemiològics han augmentat en les últimes setmanes i els experts avisen la població que cal ser prudent: “L’ús de la mascareta en interiors no s’ha de relaxar”, ha demanat aquest matí la cap d’Epidemiologia i Medicina Preventiva de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Ara que torna el fred i la gent començarà a passar més temps en espais tancats els epidemiòlegs han recordat que amb la vacunació no n’hi ha prou per prevenir contagis.

“No arribarem a la immunitat de grup només amb vacunes”, assegura el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla. “Calen mesures extres en interiors”, com mantenir la distància, portar mascareta i ventilar les habitacions si està previst que s’hi trobi molta gent. “La vacunació segueix sent la millor eina, però també al ser prudents”, ha insistit. En la mateixa línia, l’especialista en malalties infeccioses i coordinador d’hospitalització de Covid-19 a l’Hospital del Mar, Robert Güerri, alerta que l’augment de contagis es començarà a notar aviat als hospitals.

Hospitals en alerta

Güerri ha explicat que durant la sisena onada preveuen rebre dos tipus de pacients. Els no vacunats, que “tard o d’hora s’acabaran infectant” i que actualment suposen el 70% dels pacients crítics. “Un cop t’has contagiat, hi ha molts factors que no podem controlar i que et poden portar a l’UCI”, adverteix. L’altre grup és la gent gran que, tot i estar vacunada amb tres dosis, per la seva edat és més propensa a desenvolupar complicacions en cas de malaltia.

Per la seva banda, Campins ha vaticinat que si els casos segueixen augmentant, els hospitals ho acabaran notant. Tot i això, tots tres experts coincideixen que la vacunació de la població –que a Barcelona ja supera el 83%– és un tret diferencial respecte a les onades anteriors. “A Europa la gravetat del rebrot està directament relacionada amb el nombre de persones vacunades”, assegura Trilla. Però això no vol que la resta de restriccions s’hagin de desar en un calaix i per això demanen que la gent continuï portant mascareta quan estiguin en espais tancats com restaurants o cases d’amics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa