Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El risc de rebrot es dispara a Barcelona i s’acceleren els contagis
  • CA

El risc de rebrot s’ha disparat a Barcelona i després de diverses setmanes de tranquil·litat s’ha situat en 124 punts, més del doble que la setmana passada, segons les dades del departament de Salut. La velocitat de contagi (Rt) també s’ha descontrolat i ja supera l’1,8, la qual cosa vol dir que per cada 100 persones infectades se’n contagien 80 de noves. Tot i això, tant els epidemiòlegs com les autoritats sanitàries confien que l’elevada vacunació actuarà de tallafocs i no es preveu que la sisena onada tingui un impacte tan fort com la cinquena.

Segons l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), la setmana passada es van detectar a Barcelona 792 casos, gairebé un 62% més que l’anterior. En només tres setmanes el nombre de positius pràcticament s’ha triplicat. L’Eixample (156) i Sants-Montjuïc (101) són els districtes on més casos s’han registrat en els últims dies i també on més s’acceleren els contagis, ja que en tots dos casos s’ha doblat la incidència.

Els hospitals, en alerta

El canvi de tendència que es va començar a notar fa 15 dies també ha provocat un augment del nombre de persones ingressades. Segons el departament de Salut, actualment hi ha 74 persones ingressades als hospitals de Barcelona, 17 més que fa dues setmanes, i els responsables de les unitats Covid preveuen un increment sostingut dels casos crítics en paral·lel a l’augment de casos, sobretot entre les persones vacunades, que segons les dades del grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos (Biocomsc) de la UPC tenen 10 vegades més de probabilitats d’acabar a l’hospital quan es contagien.

A Barcelona, la vacunació segueix avançant a un ritme constant, però lent i el 83,2% de la població major de 12 anys té la pauta completa posada. Per edats, la franja d’entre 20 i 44 anys són els que menys s’han vacunat, amb especial menció als grups de 30-34 anys (69,2%) i 20-29 anys (70%), que estan més de 10 per sota de la mitjana. En canvi, els adolescents d’entre 16 i 19 anys, tot i començat més tard, s’ha posat les piles i el 80,6% ja té la pauta completa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa