Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Guia per prevenir la soledat entre els joves de Barcelona
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dimecres una guia adreçada als diferents professionals que atenen joves i adolescents per detectar i prevenir la soledat. El 26,5% de les persones de 16 a 24 anys consultades en l’enquesta òmnibus municipal de 2020 van expressar que es van sentir sols sovint o a vegades. La franja de menys edat de la població de la capital catalana és la que manifesta sentir la soledat amb més freqüència, per sobre dels adults de 35 a 44 anys (20,7%) i la gent gran de més de 65 anys (18,7%).

La Guia per a la prevenció, detecció i acompanyament d’adolescents i joves en situacions de soledat pretén ser un recurs accessible i compartit entre professionals que resulti fàcil d’accedir-hi, cercar pautes, orientacions i recursos d’utilitat. S’ha elaborat amb col·laboració del Grup Liberi de Recerca en Infància, Joventut i Comunitat de la Universitat de Girona i amb les aportacions de professionals del sector.

El regidor d’Infància i Joventut, Joan Ramon Riera, ha explicat aquest dimecres que la guia “és una primera pedra per donar resposta al fenomen de la soledat entre la joventut“. “Malgrat pugui arribar a ser contra intuïtiu, és en aquesta franja on trobem un dels grups poblacional amb més sentiment de soledat”, ha destacat el regidor.

Segons dades de l’Enquesta de la Joventut a Barcelona 2020, la soledat entre adolescents i joves s’associa a experiències de frustració i incerteses en la transició cap a l’etapa adulta. La guia forma part de l’estratègia de l’Ajuntament contra la soledat entre els veïns a Barcelona, un full de ruta fins al 2030 que estén les actuacions a tots els serveis públics per pal·liar el sentiment negatiu, que s’ha incrementat arran del confinament, les restriccions i el temor al contagi de la Covid durant l’últim any i mig de pandèmia.

Més notícies
Vista panoràmica del centre de Barcelona, en imatge d'arxiu / Jordi Play
La llei espanyola deixaria sense regulació dura gran part dels lloguers de Barcelona
Notícia: La llei espanyola deixaria sense regulació dura gran part dels lloguers de Barcelona
Comparteix
Govern, activistes i propietaris expressen dubtes i reticències davant la nova llei d'habitatge del PSOE i Unides Podem
La líder del grup municipal de Junts a Barcelona, Elsa Artadi / ACN
JxCat reclama a Colau un pla per promoure el català entre els joves
Notícia: JxCat reclama a Colau un pla per promoure el català entre els joves
Comparteix
Artadi demana que cada districte de Barcelona aprovi un pla específic per protegir la llengua

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa