L’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dimecres una guia adreçada als diferents professionals que atenen joves i adolescents per detectar i prevenir la soledat. El 26,5% de les persones de 16 a 24 anys consultades en l’enquesta òmnibus municipal de 2020 van expressar que es van sentir sols sovint o a vegades. La franja de menys edat de la població de la capital catalana és la que manifesta sentir la soledat amb més freqüència, per sobre dels adults de 35 a 44 anys (20,7%) i la gent gran de més de 65 anys (18,7%).

La Guia per a la prevenció, detecció i acompanyament d’adolescents i joves en situacions de soledat pretén ser un recurs accessible i compartit entre professionals que resulti fàcil d’accedir-hi, cercar pautes, orientacions i recursos d’utilitat. S’ha elaborat amb col·laboració del Grup Liberi de Recerca en Infància, Joventut i Comunitat de la Universitat de Girona i amb les aportacions de professionals del sector.

El regidor d’Infància i Joventut, Joan Ramon Riera, ha explicat aquest dimecres que la guia “és una primera pedra per donar resposta al fenomen de la soledat entre la joventut“. “Malgrat pugui arribar a ser contra intuïtiu, és en aquesta franja on trobem un dels grups poblacional amb més sentiment de soledat”, ha destacat el regidor.

Segons dades de l’Enquesta de la Joventut a Barcelona 2020, la soledat entre adolescents i joves s’associa a experiències de frustració i incerteses en la transició cap a l’etapa adulta. La guia forma part de l’estratègia de l’Ajuntament contra la soledat entre els veïns a Barcelona, un full de ruta fins al 2030 que estén les actuacions a tots els serveis públics per pal·liar el sentiment negatiu, que s’ha incrementat arran del confinament, les restriccions i el temor al contagi de la Covid durant l’últim any i mig de pandèmia.

Més notícies
Vista panoràmica del centre de Barcelona, en imatge d'arxiu / Jordi Play

La llei espanyola deixaria sense regulació dura gran part dels lloguers de Barcelona

Notícia: La llei espanyola deixaria sense regulació dura gran part dels lloguers de Barcelona
Comparteix
Govern, activistes i propietaris expressen dubtes i reticències davant la nova llei d'habitatge del PSOE i Unides Podem
Notícia: La llei espanyola deixaria sense regulació dura gran part dels lloguers de Barcelona - Mobile
La líder del grup municipal de Junts a Barcelona, Elsa Artadi / ACN

JxCat reclama a Colau un pla per promoure el català entre els joves

Notícia: JxCat reclama a Colau un pla per promoure el català entre els joves
Comparteix
Artadi demana que cada districte de Barcelona aprovi un pla específic per protegir la llengua
Notícia: JxCat reclama a Colau un pla per promoure el català entre els joves - Mobile

Nou comentari

Comparteix