El grup municipal de JxCat ha demanat al govern d’Ada Colau que impulsi un pla específic per promoure l’ús del català entre els joves a cada districte de la ciutat. La formació que lidera Elsa Artadi defensarà als deu plenaris de districte una proposició per reclamar a l’Ajuntament que aprovi mesures educatives, culturals i comercials per “revertir la situació de regressió en la utilització de la llengua que es viu al conjunt de la ciutat”.

Segons les dades que publica el mateix Ajuntament, l’ús de la llengua catalana entre els joves barcelonins ha baixat més de set punts en els últims sis anys. L’Enquesta de la Joventut 2020, feta pública aquest estiu, revela que només un 28% dels joves entre 15 i 35 anys parla català de manera habitual. El 2015, quan Colau va accedir per primera vegada a l’alcaldia, era el 35%, un retrocés que des de JxCat consideren “decebedor”.

El català, patrimoni

En opinió de JxCat, el català és un dels “patrimonis més rellevants” de Barcelona tant des d’una perspectiva històrica, com social, política i econòmica, que a més ha contribuït a enriquir la “seva identitat com a capital de referència d’una cultura històrica”. El partit d’Artadi recorda que el català ha sigut un “factor clar d’integració social” a la ciutat, a més de ser un “dret constitucional” de tots els barcelonins.

JxCat presentarà les primeres proposicions als plens de Gràcia i les Corts, que se celebren aquest mateix dimarts al vespre. Al llarg de les dues pròximes setmanes tindran lloc els vuit plens restants.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a octubre 05, 2021 | 19:07
  Anònim octubre 05, 2021 | 19:07
  El que hauria de fer el govern de Vichy és fer complir la llei als centres educatius i fotre fora els professors que fan les classes en la llengua dels castellans i sancionar les empreses que no etiqueten els productes en la llengua del país. Demanar a la Comuna Pudenta que són més espanyolistes que les calces pudentes d'Isabel la Catòlica que es preocupi del català és xerrameca i tirar pilotes fora. En qualsevol cas, no tinc cap fe en el que faci Vichy i encara menys els pudents. El futur del català depèn del que fem els catalans, no canviant de llengua davant els inadaptats i evitant consumir en els establiments físics i virtuals que no atenen en la llengua del país, entre d'altres coses
 2. Icona del comentari de: Observador a octubre 05, 2021 | 19:56
  Observador octubre 05, 2021 | 19:56
  JxC va regalar la Diputació de BCN a PSOEcat, perquè no la tingués ERC, hi han moltes menjadores en joc. Ara reclama a Colau? Colau és soci Principal dels PSOEcat sempre que "podemos" sumar. Quedan clares les prioritats dels corruuptgents... 🤑🤑🤑🤑
 3. Icona del comentari de: Carles a octubre 05, 2021 | 23:45
  Carles octubre 05, 2021 | 23:45
  A.BCN hi ha masses garrulos que incapaços de.parlar en.català arrosseguen la resta de joves catalanoparlants a "adaptar-se" a.ells..
  • Icona del comentari de: Digues 'joves catalanoparlants' mesells, Carles a octubre 06, 2021 | 19:38
   Digues "joves catalanoparlants" mesells, Carles octubre 06, 2021 | 19:38
   Joves o vells, els catalanoparlants que canvien de llengua davant els inadaptats són mesells sense autoestima

Nou comentari

Comparteix