Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana estrena Comitè d’Ètica
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha posat en marxa el seu nou Comitè d’Ètica, que es va reunir per primera vegada el dilluns. Segons ha informat el consistori aquest dimarts en un comunicat recollit per Europa Press, l’òrgan té caràcter consultiu i interdisciplinari i es desprèn del nou Pla Director del cos policial. La seva missió serà “col·laborar en la millora de la qualitat del servei policial i ser un espai de reflexió per el debat ètic en el camp de la seguretat pública”.

També té funcions de relació amb la ciutadania i percepció pública del cos i aspira a més a impulsar bones pràctiques i a donar resposta als conflictes deontològics que puguin sortir. Onze perzones integren el comitè, entre experts independents, representants de diferents institucions i policies.

L’Ajuntament hi està representat a través del catedràtic d’ètica de la UB Norbert Bilbeny. També en són membres l’exvocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) Esther Gimenez; la professora de dret penal a la Universitat de Porto Rita Faria; l’exdegà del Col·legi de l’Advocats de Barcelona Oriol Rusca; la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto; i el director d’Assessorament Jurídic de la gerència de Seguretat i Prevenció, Luís Clemente. Els altres cinc integrants –sense majoria– són membres de la Guàrdia Urbana o altres cossos policials amb una antiguitat mínima de 10 anys. Un d’ells serà el cap de la Unitat de Deontologia i Afers Interns de la policia local. La resta també s’hauran d’haver distingit per la seva trajectòria professional i prestigi.

Més notícies
Els antiavalots de la Guàrdia Urbana canviaran de nom i faran un procés de selecció
Notícia: Els antiavalots de la Guàrdia Urbana canviaran de nom i faran un procés de selecció
Comparteix
El comissionat Amadeu Recasens reconeix a l’oposició que la unitat mantindrà bàsicament les mateixes funcions que té ara
Colau posa els sindicats de la Guàrdia Urbana en peu de guerra per la supressió dels antiavalots
Notícia: Colau posa els sindicats de la Guàrdia Urbana en peu de guerra per la supressió dels antiavalots
Comparteix
L'equip de govern trenca les negociacions després de tres anys i decideix tirar endavant el decret a quatre mesos de les eleccions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa