Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Civil escorcolla la incineradora pública del Besòs

Nou capítol de la incineradora pública Tersa, situada a la frontera entre Barcelona i Sant Adrià del Besòs. Tal com ha avançat El Periódico, dues unitats de la Guàrdia Civil escorcollen aquest dimecres la incineradora buscant indicis que provin si en algun moment va arribar a ser contaminant o no. Cal recordar que aquestes instal·lacions estan sent investigades per la suposada emissió de partícules contaminants entre el 2015 i el 2019. La investigació va començar el 2018, quan l’entitat veïnal i afectada per aquests suposats episodis, Airenet, va denunciar els fets a la Fiscalia de Medi Ambient. Alertaven de l’emissió de diversos contaminants, sobretot dioxines i furans.

Tal com ha detallat aquest mitjà, el cos de policia va informar amb antelació a Tersa del dia i l’hora en el qual es produiria l’escorcoll. Amb aquesta actuació, la Guàrdia Civil vol analitzar com funcionen els sistemes de control de les temperatures dels crematoris.

Per part seva, el regidor d’emergència climàtica de l’Ajuntament i president de Tersa, Eloi Badia, està imputat d’un delicte ecològic pels presumptes episodis de contaminació. El passat 11 d’abril va declarar per darrera vegada per aquests fets davant d’un jutge de Badalona, on va assegurar que la incineradora compleix amb la normativa i que, a més, comptava amb l’autorització del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat.

Badia ja va argumentar la seva seguretat

El març del 2022 la fiscalia va presentar la denúncia, i des de llavors han passat a declarar diversos testimonis, entre els quals figura personal de la generalitat. Per part seva, Badia ja va defensar més d’una vegada el correcte funcionament de la incineradora. L’abril de l’any passat, per exemple, va argumentar que era segura i no suposava cap perill per al medi ambient i la salut dels veïns. A diferència de la majoria de regidors del govern de l’alcaldessa Ada Colau, Badia no forma part de la llista amb la qual es presenta a les eleccions municipals del 28 de maig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa