Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Atrapen un dels grups més actius especialitzats en robatoris amb força
  • CA

Una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil ha fet que es desarticuli un grup que perpetrava robatoris amb força a empreses i comerços a través del mètode de l’encastament. Així ho detalla un comunicat dels Mossos d’Esquadra, que alhora deixa clar que es tracta d’un dels grups més actius i professionals en aquesta mena de delictes a l’Estat.

La investigació va arrencar quan el grup va perpetrar cinc robatoris a Barcelona, Sabadell, Cornellà i Terrassa entre el 20 i el 28 de gener. El mètode que van fer servir va ser el de l’encastament. Robaven vehicles l’alta gamma i després cometien els robatoris: dos caixers de Bitcoins, un estanc, una empresa de productes d’electrònica i una botiga de luxe. Aquesta darrera es trobava al centre de Barcelona. Entre els productes robats hi havia roba, accessoris de luxe, dispositius electrònics o tabac. Amb tots els robatoris en conjunt els lladres han robat 850.000 euros, 150.000 dels quals s’emmarquen en el robatori de béns i vehicles sostrets.

El grup fugia amb el botí i els venia pel camí

La manera d’operar de la banda era robar cotxes a la Comunitat de Madrid i fugir per perpetrar els robatoris a altres províncies de l’Estat. Quan els lladres aconseguien els botins, fugien del lloc dels fets i tornaven a la Comunitat de Madrid. Aprofitaven el trajecte per vendre els objectes robats. La itinerància amb la qual operava el grup tenia l’objectiu de dificultar la investigació dels dos cossos de policial.

Els membres del grup tenien un ampli historial d’antecedents. Aquesta experiència els va permetre que per a la policia fos difícil investigar els fets i identificar els responsables. A més, tenien diferents residències habituals, tant a la Comunitat de Madrid i altres municipis de Toledo. Amb el temps van poder anar perfeccionant el seu modus operandi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa