Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una desena de detinguts per robatoris violents en només un dia a Barcelona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut deu persones com a presumptes autors de robatoris violents a Barcelona en només 24 hores. Entre els arrestats hi ha dos menors i vuit adults i se’ls relaciona amb la sostracció de diversos telèfons mòbils, bosses de mà, cadenes d’or i rellotges d’alta gamma.

Segons la informació facilitada per la policia catalana, les detencions es van realitzar durant la jornada d’aquest dimecres en el marc del Pla Tremall i principalment als districtes barcelonins de l’Eixample i de Ciutat Vella. En total, les persones detingudes acumulen una quarantena d’antecedents policials per fets i delictes similars.

Dispositius com el d’aquest dimecres s’emmarquen en el pla d’acció Tremall, un desplegament especial dels Mossos d’Esquadra que lluita contra la multireincidència en els robatoris violents a la capital catalana. Aquesta iniciativa facilita la ràpida actuació dels agents en els diferents dispositius d’oci nocturn i de prevenció de robatoris de rellotges d’alta gamma que es despleguen de normalment de divendres a diumenge en diferents punts de la ciutat, però que també es realitzen en ocasions entre setmana.

Preocupació per la inseguretat i els robatoris

La inseguretat continua sent el problema més greu que els barcelonins veuen a la ciutat, segons l’Enquesta de Serveis Municipals 2022, presentada recentment. La inseguretat és el principal problema dels veïns des del 2019 i, aquesta vegada, el 19% l’ha destacada com a qüestió més greu, la xifra més alta en l’última dècada. L’any passat la inseguretat havia baixat uns punts (14% dels enquestats la van destacar com a qüestió principal a resoldre).

Precisament, els lladres reincidents eren una de les principals preocupacions de la policia aquest estiu a la ciutat. Tanmateix, segons xifres de balanç del Pla d’Estiu conjunt de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, Barcelon­a va registrar durant la temporada estival un descens del 12,20% dels fets delictius respecte a l’estiu del 2019, amb dades molt remarcables com que els f­urts i els robatoris violents al carrer van caure aquest estiu un 22,4% i un 12,5% respectivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa