Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desarticulen una banda especialitzada en robar rellotges d’alta gamma
  • CA

La Policia Nacional ha desarticulat una banda napolitana que es dedicava a robar amb violència rellotges d’alta gamma a turistes, segons ha informat l’ACN. Durant l’operació, s’han detingut quatre persones i identificat sis més. Dels quatre detinguts, tres han ingressat a presó. Tots ells són d’origen italià i la majoria napolitans. El ‘modus operandi’ d’aquesta banda era actuar durant l’estiu en grups de quatre persones i en diferents ciutats turístiques de l’Estat. Un cop allà, escollien a les víctimes, les quals era preferible que fossin estrangers, les vigilaven i les seguien per perpetrar el robatori. Alguns dels escenaris de la seva activitat delictiva va ser Barcelona, Eivissa, Palma de Mallorca, Marbella i Madrid.

La investigació de la Policia Nacional, que ha treballat en col·laboració amb Squadra Mobile Napoli, va arrencar el passat estiu, quan es va veure que persones italianes feien viatges de pocs dies i en grups de quatre persones a ciutats espanyoles. Pel que fa als integrants del grup, cadascun tenia el seu paper. Per exemple, una dona s’encarregava de detectar potencials víctimes, un altre membre perpetrava el robatori colpejant i tirant a terra a les víctimes, un tercer esperava amb una moto per fugir de pressa i un quart esperava en un vehicle per guardar el rellotge robat.

Els lladres robaven persones grans perquè tenien més dificultats d’identificar-los

Algunes de les estratègies que seguien els integrants de la banda per evitar ser identificats o detinguts eren robar persones grans que tenien més dificultats per reconèixer-ls, fer servir documentació falsa a l’hora de registrar-se als hotels i llogar vehicles i amagar el seu rostre amb gorres, mascaretes o cascs de moto.

Una altra detenció important és d’un home de 37 anys a Ciutat Vella, al qual el perseguia una ordre europea de detenció i entrega per, presumptament, pertànyer a una banda criminal especialitzada en el tràfic de drogues. L’home, a més, tenia coneixements d’arts marcials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa