Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detenen a Ciutat Vella un presumpte membre d’una perillosa banda criminal
  • CA

El Grup de Recerca Activa de Fugitius (GRAF) dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Entorn Penitenciari (UEP) van detenir a Ciutat Vella un home de 37 anys, sobre el qual pesava una ordre europea de detenció i entrega per pertànyer, presumptament, a una banda criminal dedicada al tràfic de drogues i que les autoritats alemanyes han qualificat de “molt perillosa”.

Les autoritats alemanyes, responsables d’haver emès l’ordre de detenció, van informar el grup dels Mossos que la parella de la persona investigada es podia trobar al territori català. L’home, de complexió física molt forta i amb coneixements d’arts marcials, està implicat en diferents transaccions de cocaïna i marihuana que li haurien donat un rèdit econòmic important.

Risc de reacció molt violenta

Finalment, les investigacions van tenir èxit en uns apartaments de luxe al districte de Ciutat Vella. Les autoritats alemanyes van avisar els agents que, atenent l’elevada pena a la qual s’enfrontava al seu país d’origen -fins a quinze anys de presó-, hi havia moltes possibilitats que l’individu reaccionés de manera molt violenta per tal d’esquivar la justícia.

Aquesta alerta va fer que el Grup de Recerca Activa de Fugitius demanés ajuda a l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de Barcelona amb l’objectiu que se sumés al dispositiu de seguiment i, així, poder detenir l’home amb les màximes condicions de seguretat.

Sorprès mentre passejava amb la seva parella i enviat a presó

Un seguiment policial discret va afavorir que l’operació es portés a terme satisfactòriament i sense posar en risc la integritat física dels agents ni tampoc de terceres persones. Finalment, l’home va ser sorprès i detingut mentre caminava tranquil·lament amb la seva parella per un carrer del districte de Ciutat Vella. Després de passar a disposició judicial, el jutge en va ordenar l’ingrés a presó a l’espera que sigui extradit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa