Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un grup de joves apallissa i roba tres menors al Poblenou
  • CA

Un grup de joves va apallissar i robar tres menors el diumenge passat al carrer Badajoz, al barri del Poblenou de Barcelona. Els Mossos d’Esquadra han detingut 12 persones de nacionalitat espanyola i russa, set de les quals són menors d’edat, com a presumptes autors del robatori. És el tercer cap de setmana consecutiu que la policia catalana ha d’actuar contra grups de joves organitzats que es dediquen a provocar i assaltar amb violència persones que estan de festa al carrer.

Segons expliquen els Mossos, van rebre un avís a les tres de la matinada per un robatori perpetrat per un grup de joves molt violents. Una patrulla de paisà es va desplaçar fins al carrer Badajoz per parlar amb les víctimes, tres menors d’edat, que van denunciar que estaven asseguts al carrer quan un grup de joves que no coneixien de res se’ls va acostar i els van “increpar sense motiu”. Un dels lladres va donar una puntada de peu al cap d’una noia i li va robar el mòbil.

Els joves es van resistir

Quan un dels seus amics els va recriminar l’agressió, altres nois se li van tirar a sobre i van començar a donar-li cops de puny, a tirar coces i fins i tot el van colpejar amb una ampolla al cap abans de robar-li la cartera. L’altre noi també va intentar defensar els seus amics i li van robar la motxilla. Segons els menors, un dels joves va treure una arma blanca per intimidar-los. Després de parlar amb ells, els agents van activar un dispositiu de cerca i captura per trobar els lladres.

Durant la cerca, les patrulles van poder parlar amb altres vianants i testimonis que s’havien creuat amb el grup de joves, que es va separar per intentar despistar els agents, tot i que finalment els van acabar trobant igualment. Una de les noies van llençar el mòbil sostret quan estava punt de ser detinguda. La resta de joves van ser enxampats mentre miraven com els Mossos identificaven i detenien els seus companys.

A un dels detinguts li van trobar una defensa extensible i una altra noia duia un altre mòbil robat a sobre. Els tres menors apallissats van poder identificar els joves que els havien atracat i van recuperar les seves pertinences. Dels 12 detinguts, set són menors d’edat –una d’elles inimputable perquè té menys de 14 anys i va ser entregada als seus pares– i els altres cinc tenen entre 18 i 20 anys, dos d’ells amb antecedents.

Onada de robatoris en grup

El cap de setmana passat els Mossos d’Esquadra van detectar un grup de joves que actuava de manera coordinada a les festes del Clot per provocar baralles i aldarulls i aprofitar l’enrenou per sostreure motxilles i objectes de valor. Agents de paisà que formaven part d’un dispositiu de prevenció especial per les festes del barri van detenir 11 persones, inclosos vuit menors, per robar una bossa de mà durant un concert.

A principis de novembre la policia també va detenir 11 joves, tots menors d’edat, per un altre robatori violent al barri de la Vila Olímpica. Una patrulla dels Mossos va veure de matinada com el grup de joves travessava corrents l’avinguda del Bogatell i els va aturar per identificar-los. Al mateix temps, una altra patrulla parlava amb un grup de joves que assegurava que havia estat víctima d’un robatori molt violent a la mateixa zona. Asseguraven que els havien agredit, llançat ampolles i que fins i tot els havien amenaçat amb una arma blanca. Els agents van creuar les descripcions amb les dels joves que acabaven d’identificar i els van detenir tots.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pare preocupat a novembre 16, 2021 | 13:07
    Pare preocupat novembre 16, 2021 | 13:07
    I no tenim els ciutadans i pares el dret a conéixer la descripció dels agressors? Vull dir que si hem d’ajudar als nostres fills a reconéixer i mirar d’evitar la situació com ho podem fer si no sabem ni com vestien ni el seu aspecte? Fem els nostres fills escolanets i els tanquem amb els capellans mentre els violents volten lliurement?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa