Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les festes del Clot acaben amb 17 detinguts per robatoris violents
  • CA

Les festes del Clot del cap de setmana han acabat amb 17 detinguts per robatoris violents, segons han informat aquesta tarda els Mossos d’Esquadra, que també estan investigant l’agressió homòfoba a un jove. Com ja ha passat en altres festes majors, els lladres aprofitaven les aglomeracions que es formen durant els concerts per crear distraccions i robar bosses, mòbils i carteres. Amb la lliçó apresa de les festes de Sarrià, els Mossos i la Guàrdia Urbana havien desplegat un dispositiu especial al barri durant les activitats nocturnes.

La matinada de dissabte va ser especialment moguda, segons han explicat fonts policials. Els agents de paisà van detectar un grup de joves que actuava de manera coordinada per provocar baralles o aldarulls. Després de rebre algunes queixes, la policia va identificar i detenir 11 persones per robar una bossa de mà durant un concert, de les quals vuit eren menors d’edat. Els lladres van començar una discussió que va anar pujant de to i van aprofitar el desconcert per sostreure la bossa. La nit també va acabar amb un altre detingut per fer tocaments a una noia.

L’endemà es va repetir el dispositiu especial i els agents van detenir sis persones més, tot i que al llarg de la nit van identificar fins a una vintena de persones que podrien estar relacionades amb l’onada de robatoris que s’ha produït durant les festes. Sempre actuaven de la mateixa manera: envoltaven la víctima per intimidar-la i agredir-la i li rodaven tot el que duia a sobre. Malgrat portar caputxes per dificultar la seva identificació, les descripcions de les víctimes i la col·laboració d’altres assistents va facilitar bona part de les detencions.

Agressió homòfoba

Els Mossos d’Esquadra també investiguen una agressió homòfoba durant les festes del Clot. Un jove ha denunciat que, mentre prenia una cervesa amb una amiga, dos nois “bastant joves, potser menors” se li van acostar i sense que hi hagués cap mena de provocació se li van tirar a sobre per fer-lo caure a terra. Tot i que va intentar fugir, els joves, acompanyats de més gent, el va perseguir i colpejar fins que va caure per una graderia. El van seguir increpant al crit de “maricón fins que una amiga seva es va interposar entre ells i un dels agressors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa