Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos investiguen l’agressió homòfoba a les festes del Clot
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han anunciat que estan investigant l’agressió homòfoba que va tenir lloc aquest cap de setmana a les festes del Clot. Els investigadors de la policia catalana han començat a recollir informació i busquen testimonis dels fets després de rebre la denúncia d’un jove, que havia fet pública l’agressió a les xarxes socials.

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha condemnat la “gravíssima” agressió que va patir el jove dissabte a la nit i ha activat el protocol per atendre la víctima. Segons l’OCH, aquest any ja s’han registrat 241 de denúncies per violència contra el col·lectiu LGTBI a Catalunya, de les quals gairebé un centenar han estat a Barcelona.

Una acció premeditada

L’agressió va tenir lloc a les barraques de les fetes del Clot durant una festa organitzada per diversos col·lectius del barri, a tocar del mercat. El jove va denunciar que mentre estava prenent una cervesa amb una amiga seva, dos nois “bastant joves, potser menors, amb roba negra i discreta”, se li van acostar per demanar-li un glop de la seva beguda.

Després de molt insistir i veient que no tenien intenció de marxar, el jove va acabar donant-los la seva beguda, però assegura que no va ser suficient perquè s’havia convertit “en el seu objectiu de la nit”. Dos o tres dels joves se li van tirar a sobre per intentar fer-lo caure i quan va intentar escapolir-se, una “manada” el va començar a perseguir i a colpejar.

Sense lesions greus

Segons denuncia el jove, després de la persecució el van empènyer i el van fer caure per les grades del recinte on se celebrava la festa i el van seguir increpant fins que una amiga es va interposar entre ell i un dels agressors. “Les meves amigues em van explicar que van fer servir la paraula maricón“, relata. “Està clar que buscaven objectius concrets”.

Tot i que no va patir lesions greus, el jove assegura que encara té mal per alguns dels cops que va rebre i que li van trencar les ulleres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa