Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Agressió homòfoba a les festes del Clot
  • CA

Nova agressió homòfoba a Barcelona. Un jove ha denunciat a través de les xarxes socials que dos nois joves “potser menors” van interceptar-lo mentre es dirigia a les barraques del Clot amb uns amics.

El jove ha relatat amb un text a twitter com van anar els fets. Explica que va rebre “empentes i insults, amb una actitud persecutòria” dels agressors. Diu que inicialment els agressors es van dirigir a ell per demanar-li cervesa. Ell va intentar ignorar-los, ja que va detectar un “comportament que ja havia viscut”. Però com que els joves insistien, els va donar la cervesa. Però no va servir de res.

El jove continua explicant que malgrat el seu to pacífic, va acabar rebent empentes i van arribar a pegar-lo. A més, també li van trencar les ulleres. Amb l’ajuda dels seus amics va aconseguir arribar a un punt d’atenció, el Punt Lila, per poder denunciar l’agressió que havia patit: “Aquestes persones buscaven objectius clars”, diu el jove, que creu que els agressors van seguir buscant víctimes a les festes del Clot.

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha enviat un missatge de suport al joves al es xarxes, i ha anunciat que l’Ajuntament activa el protocol corresponent. I fa una crida a totes les possibles víctimes perquè acudeixin a l’Oficina de No Discriminació, que compta amb l’assessorament jurídic i suport psicosocial de l’Observatori contra l’Homofòbia.

L’Eugeni Rodríguez, president de lObservatori contra l’Homofòbia (OCH), ha confirmat que efectivamnet es tracta d’un cas d’homofòbia segons ha pogut contrastar amb diverses persones que van presenciar els fets. L’entitat es posarà en contacte amb la víctima per poder iniciar les tràmits necessaris per denunciar el cas.

Aquest estiu, Barcelona va viure una onada d’agressions homòfobes, i feia setmanes que no es denunciava cap cas públicament. Novament, les festes s’han convertit en un espai que els agressors consideren d’impunitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa