Un grafiter esguerra la paret mitgera de la plaça Pablo Neruda

Es tracta d'una mural creat el 1992 on hi apareixen 26 famoses personalitats del món cultural

L’acció d’un grafiter ha malmés una de les parets mitgeres més icòniques de la ciutat. La paret va ser pintada fa una setmana, esguerrant el dibuix de la cantant i actriu Raquel Meller, i al seu torn, de tota l’obra. El mural és “Balcons de Barcelona” a la Plaça Pablo Neruda, al barri de la Sagrada Família, una obra creada el 1992 pel grup Cité de la Création i inaugurada per l’alcalde Pasqual Maragall.

En aquesta paret mitgera hi ha dibuixats tot un ventall de personalitats del món cultural relacionats amb la ciutat. Així doncs, a la quarta planta hi podem veure Àngel Guimerà o Margarida Xirgu, a la segona Antoni Gaudí o Lluís Companys i a la planta baixa, a més de Raquel Meller, ara esguerrada pel grafiti, Mercè Rodoreda. En total, hi ha 26 personatges, des de la terrassa fins a la planta baixa.

L’Ajuntament han explicat al TOT Barcelona que tècnics del consistori han fet proves al propi mural i s’ha comprovat que el grafiti es podrà eliminar sense que el mural es faci malbé. La setmana vinent començaran els treballs de restauració i es preveu tenir-los enllestits aquest mes.

En aquesta fotografia es pot apreciar aquesta obra quan encara no havia estat malmesa pel grafiti.

Més informació

Comentaris

    Pol 05/03/2020 11:38 am
    N'hi ha que estan com un llum i els hi manca un bull. S'ha d'estar molt malament per a fer aquesta "acció" sense solta ni volta. Esperem que ho refacin ben prompte.

Nou comentari