Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FOTOS | Unes grades amb vistes al mar presidiran el passeig de la Mar Bella

El nou passeig de la Mar Bella està més a prop de ser una realitat. La Comissió d’Urbanisme ha aprovat inicialment el projecte executiu de la reurbanització del tram central del passeig, que connectarà millor els barris de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou i Besòs i el Maresme. Aquest tram es troba entre el Complex Esportiu Municipal (CEM) La Mar Bella i la plataforma marina del Fòrum. La previsió és que les obres comencin el segon trimestre de 2024 i que tinguin una durada de 20 mesos. El pressupost és d’aproximadament 21,2 milions d’euros.

L'espai pel qual podran moure's els vianants tindrà 12 metres / Ajuntament
L’espai pel qual podran moure’s els vianants tindrà 12 metres / Ajuntament

Més enllà de les dates i del pressupost, és important conèixer els detalls de com serà aquesta part del passeig. L’amplada de la part per la qual podran moure’s els vianants serà de 13 metres i les bicicletes i patinets tindran un carril de 4 metres. El que també és interessant és que la nova construcció acollirà unes grades amb vistes al mar, guinguetes, pistes de voleibol platja, zones d’estada i aparcaments de bicicletes, entre altres. Les grades i unes rampes connectaran el passeig amb la sorra. Els ponts de Bac de Roda, Selva de Mar i Josep Pla seran les grans arribades de la ciutat al passeig.

També hi haurà guinguetes, pistes de voleibol platja i zones d'estada / Ajuntament
També hi haurà guinguetes, pistes de voleibol platja i zones d’estada / Ajuntament

Al voltant de 1.000 arbres nous

Això no és tot. El verd també jugarà un paper clau. Es plantaran al voltant de 1.000 arbres nous de 17 espècies diferents, la qual cosa farà que hi hagi ombra a primera línia de mar. En total, uns 15.000 m2 dels 40.474 totals –el 32%– serà verd, amb prats i espècies arbustives. Pel que fa als paviments, seran tous i amb capacitat drenant. L’energia renovable també tindrà el seu lloc. Tanmateix, es contempla la idea d’instal·lar dues pèrgoles fotovoltaiques a les portes de Selva de Mar i Josep Pla. Juntes sumaran més de 200 m2 de captació d’energia i una potència total de 38,5 kWp.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anonim per q lajuntament colau pren represalies....que ho sapigueu a març 23, 2023 | 06:13
    Anonim per q lajuntament colau pren represalies....que ho sapigueu març 23, 2023 | 06:13
    Un nou lloc per anar a fer borratxeres?...una altra gran superidea dels il.luminats d'urbanisme del ajuntafems de barcelona. Quan mes destrossaran la meva estimada Barcelona? Esta molt be un passeig...pero hi ha altres coses a arrglar ara mateix mes importants en q gastarse 21 milions....els lloguers desorbitats...la bruticia...els carrers amb forats....la inseguretat...els furts i la violencia continuada....la deixadesa..el tancament de botigues i negocis centenaris..els grans tenedors...la especulacio....les drogues...continuo?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa