Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona completarà el passeig marítim amb un parc lineal el 2023
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona completarà 30 anys després el front litoral de la ciutat amb la reforma del passeig marítim de Sant Martí. Les obres per adequar l’últim tram pendent de la costa barcelonina arrencaran previsiblement a finals del 2023 i tindran un pressupost total de més de 44 milions d’euros.

Aquesta actuació afectarà un tram de gairebé 11 hectàrees comprès entre el Complex Esportiu de la Mar Bella i la plaça del Llevant, a l’alçada del recinte del Fòrum, i permetrà dignificar diversos espais sense urbanitzar que fins a l’esclat de la pandèmia del coronavirus s’havien utilitzat principalment com a aparcament. La reforma d’aquesta part del passeig marítim tindrà també un fort component de transformació verda, ja que el projecte ha estat dissenyat amb la voluntat d’adaptar l’entorn als efectes del canvi climàtic per minimitzar el seu impacte en el litoral barceloní.

“Aquesta transformació és un deute pendent des dels Jocs Olímpics del 1992. La ciutat va oblidar l’àmbit del Besòs i ara és important revertir aquesta anomalia històrica“, ha assenyalat la segona tinenta d’alcaldia i regidora d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, en la presentació aquest dijous de l’avantprojecte que definirà aquest tram del passeig marítim. La proposta municipal posa èmfasi en la necessitat d’eliminar les diferents barreres arquitectòniques i millorar la connexió amb la zona del Besòs i amb el municipi veí de Sant Adrià de Besòs.

Recreació virtual del futur passeig marítim a Sant Martí / Ajuntament
Recreació virtual del futur passeig marítim a Sant Martí / Ajuntament

Amplada de 12 metres i trasllat de guinguetes

El nou passeig marítim serà exclusiu per a vianants i tindrà una amplada mínima de 12 metres en tot el seu recorregut, que estarà flanquejat per un carril per a bicicletes d’uns quatre metres d’amplada. El mur que actualment separa la platja del passeig es transformarà en una espècie de grades amb talussos que permetin salvar el desnivell integrant els dos espais ara diferenciats.

La previsió municipal és que s’acabin plantant més 800 arbres i que s’habilitin un total de 25.000 m² de zona verda, que es concentraran sobretot a l’esplanada que durant anys s’ha utilitzat com a aparcament i que permetran millorar la capacitat de resistència de front litoral a les inclemències meteorològiques. El projecte també contempla el trasllat de les guinguetes que es troben a peu de platja a la zona superior del passeig per tal de descongestionar la platja i els seus usos. Amb aquest mateix objectiu, el consistori proposa crear una “segona línia” de sorra en un dels trams d’aquest nivell superior per a la pràctica d’esports com el voleibol.

Recreació virtual del futur passeig marítim a Sant Martí / Ajuntament
Recreació virtual del futur passeig marítim a Sant Martí / Ajuntament

“Compatible” amb el Primavera Sound

Sobre l’afectació que pot tenir el projecte a l’espai de la plataforma marina, un recinte tancat on es duen a terme esdeveniments com el Primavera Sound, el regidor d’Esports, David Escudé, ha especificat que la reforma d’aquest tram del litoral és “compatible” amb les activitats i els usos que fins ara se li han donat a l’esplanada. Escudé, però, no ha volgut precisar si la iniciativa del Pavelló Blau -que pretén convertir el front marítim en un gran espai esportiu a l’aire lliure- podria condicionar algun d’aquests usos.

Recreació virtual del futur passeig marítim a Sant Martí / Ajuntament
Recreació virtual del futur passeig marítim a Sant Martí / Ajuntament

Calendari i cobertura de la ronda Litoral

Pel que fa al calendari d’execució de les obres, Sanz ha evitat concretar dates, però sí que ha assegurat que la previsió és poder licitar l’actuació a la primavera del 2023, abans de les eleccions municipals. Sobre la possible cobertura de la ronda Litoral, la regidora de Barcelona En Comú ha apuntat que, malgrat no figurar en aquest projecte, el govern municipal segueix treballant amb els veïns de la zona i que no es descarta cobrir parcialment aquest tram. En aquest sentit, des del consistori sí que contemplen incloure en el pla de reforma del passeig marítim la possible instal·lació de dues noves passeres a l’altura del Bac de Roda.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies / Jordi Play
Reactivat el projecte del ‘metro del Delta’ entre Barcelona i Castelldefels
Notícia: Reactivat el projecte del ‘metro del Delta’ entre Barcelona i Castelldefels
Comparteix
El govern espanyol ha licitat l'estudi per determinar la viabilitat d'aquesta nova línia de Rodalies
Un tren de Rodalies, en una imatge d'arxiu | Jordi Play
Renfe licita l’esperada ampliació d’andanes a l’estació d’Arc de Triomf
Notícia: Renfe licita l’esperada ampliació d’andanes a l’estació d’Arc de Triomf
Comparteix
La reforma tindrà un cost de 3,4 milions i podria arrencar a principis del 2023
Treballadors de TMB revisen un autobús / Jordi Play
Els jubilats de TMB també reclamen pels 18 anys en què van cobrar menys
Notícia: Els jubilats de TMB també reclamen pels 18 anys en què van cobrar menys
Comparteix
Els antics treballadors volen que se'ls recalculi la pensió de jubilació
La portaveu de Más Madrid, Mónica García, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / FOTO: ACN - Carles Martín
Colau torna a lluir sintonia madrilenya: “Barcelona i Madrid s’estimen”
Notícia: Colau torna a lluir sintonia madrilenya: “Barcelona i Madrid s’estimen”
Comparteix
L'alcaldessa apadrina la portaveu de Más Madrid a l'Assemblea de la Comunitat, Mónica García

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa