Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Govern i Ajuntament mantenen la incògnita sobre on anirà el centre de MENAs que preocupa els veïns

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha assegurat aquest dilluns que la ubicació del centre de primera acollida dels MENAs a Barcelona “no està tancada”. “Govern i Ajuntament estem absolutament d’acord en la necessitar d’obrir aquest centre, però ha de ser el consistori qui ha de proposar una ubicació definitiva”, ha assenyalat el Homrani. “Estem encara en converses amb l’Ajuntament i a l’espera que ens indiqui quin espai creu més adequat”, ha dit, conscient de la psicosi que hi ha en tres barris de la ciutat, especialment al Besòs, per la possible ubicació del centre.

[r:1]

L’alcaldessa Colau ha dit que es comunicaria aquesta mateixa setmana”, ha insistit el conseller, que s’ha reunit prèviament amb els representants d’una trentena de veïns del barri del Besòs que protestaven sorollosament davant la seu del Departament de Treball i Afers Socials, al passeig del Taulat.

Els veïns s’oposen a la instal·lació d’aquest centre de primera acollida dels MENA en un solar del barri –a l’avinguda d’Eduard Maristany, al costat de la Torre Telefónica- al·legant problemes d’inseguretat i que hi ha equipaments més necessaris a la zona com “residències d’ancians o guarderies”.

“El que he fet avui és reunir-me amb els representants d’aquests 30-40 veïns que estaven inquiets i explicar-los en quina situació està el procés i la informació que tenim a hores d’ara”, ha manifestat el Homrani. “Hem estat clars i transparents, és la millor manera de fer-ho”, ha puntualitzat el conseller de Treball i Afers Socials, que sí que ha volgut deixar clar que l’obertura d’aquest centre de primera acollida dels MENA a Barcelona és “indispensable i necessari”. “Tenim una obligació jurídica i moral. I pensem que aquest centre d’atenció immediata, que aquest estiu ha obert provisionalment a Collserola, ha donat molt bons resultats”, ha finalitzat el Homrani.

Més notícies

Psicosi veïnal per la ubicació d’un centre de menors tutelats a Barcelona

Notícia: Psicosi veïnal per la ubicació d’un centre de menors tutelats a Barcelona
Comparteix
Els veïns del Besòs i el Maresme, la Marina i la Verneda, en guàrdia mentre la Generalitat i l'Ajuntament troben el lloc idoni
Notícia: Psicosi veïnal per la ubicació d’un centre de menors tutelats a Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa