Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gairebé 800 agents de la Guàrdia Urbana han estat afectats per la Covid-19
  • CA

Un total de 766 agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han estat afectats per la Covid-19 al llarg de la pandèmia. Són els anomenats com a casos “resolts”, que signfica que han passat la malaltia o que han hagut de fer quarantena per haver estat en contacte amb un cas positiu. Són dades actualitzades el 8 d’agost que s’extreuen d’un document intern de la policia municipal a què ha tingut accés el TOT Barcelona. La plantilla de la Guàrdia Urbana està formada per uns 3.000 agents, així que el 25,5% dels policies han estat afectats per la Covid-19 fins ara.

Fonts municipals argumenten que no es pot especificar quants dels 766 agents afectats pel virus han donat positiu i quants han passat un confinament per haver interactuat amb un cas confirmat. Justifiquen que en les últimes setmanes s’han fet proves serològiques, que detecten la presència d’anticossos per comprovar si el pacient ha passat la malaltia, que han mostrat que alguns agents que es pensava que havien passat la Covid-19 no l’han tingut. Al juliol s’han fet 1.000 proves serològiques a agents del cos.

El que sí que es detalla al document és que actualment hi ha 105 agents del cos confinats. La majoria d’ells, 60, són població de risc i han estat aïllats des de l’inici de la pandèmia, i la resta estan confinats per haver estat en contacte amb casos positius. La xifra de confinats ha tornat a situar el cos al nivell de mitjans de juny, ja que al llarg del juliol el nombre d’aïllats havia estat per sota dels 100.

La unitat de platges, focus de preocupació

La unitat de platges, formada per 90 agents, és el focus de contagis que preocupa més la policia local. Tres contagiats en els últims dies han portat, per exemple, el Sindicat d’Agents de Policia Local (SAPOL) a demanar el tancament de la comissaria del passeig Joan de Borbó, que comparteixen la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. A més dels 3 positius registrats, 13 agents de la unitat estan aïllats per haver interactuat amb contagiats.

El sindicat Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ja va avisar que estudiava denunciar l’Ajuntament de Barcelona a Inspecció de Treball. El portaveu de la formació sindical, Eugenio Zambrano, va criticar en declaracions a Europa Press que alguns contactes de positius no s’han aïllat. “La política de prevenció amb els tests serològics que s’estan passant a la plantilla no resulta efectiva”, va comentar.

La UGT va sol·licitar en un tuit la millora dels “protocols de seguretat i comunicació amb els tècnics de prevenció”.

Més notícies
Agents de la Guàrdia Urbana en una imatge d'arxiu/ GUB
Tercer guàrdia urbà contagiat de Covid-19 a la unitat de platges
Notícia: Tercer guàrdia urbà contagiat de Covid-19 a la unitat de platges
Comparteix
El sindicat CSIF vol portar els contagis a Inspecció de Treball
Un quad del Grup de Platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona, en una imatge d'arxiu / ACN
Un altre positiu al grup de platges de la Guàrdia Urbana
Notícia: Un altre positiu al grup de platges de la Guàrdia Urbana
Comparteix
Fonts municipals asseguren que no hi ha indicis que els dos casos estiguin connectats | Els companys del segon cas han sigut aïllats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa