Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fundació Ictus: viure després de la malaltia
  • CA

Cada any més de 13.000 persones tenen un ictus i en 4.000 casos provoca la mort. Són dades que recull la Fundació Ictus de les persones que pateixen la malaltia a Catalunya. L’entitat disposa d’un programa que respon a la pregunta que molts pacients es fan després de patir un ictus: i ara què? Amb Viure després d’un ictus la fundació ofereix assistència a les persones que sobreviuen a la malaltia.

L’entitat col·labora amb les associacions de pacients d’ictus de les quatre províncies catalanes, amb l’associació d’hemiparèsia infantil, amb l’Associació Vallès Amics de la Neurologia i amb AGIM Mataró i Maresme. Totes elles han elaborat la Guia Superar l’ictus en cinc edicions. En aquest document detallen què provoca l’ictus, quins en són els símptomes, quin és el tractament i, sobretot, què fer per superar els efectes de la malaltia. 

L’objectiu principal d’aquesta campanya de la Fundació Ictus és donar donar suport als pacients amb ictus i a les seves famílies. També fan una altra tasca de divulgació en què donen a conèixer la malaltia i difonen la forma de prevenir, evitar i tractar la malaltia. Per fer-ho, comparteix estudis d’arreu del món sobre avenços i descobriments al voltant de la malaltia. Finalment, un tercer objectiu de la fundació és impulsar la recerca sobre la malaltia.

La mateixa fundació difon dades que constaten que un terç de les persones que pateixen un ictus tindran un grau de discapacitat permanent. Les afectacions poden ser alteracions en el llenguatge, en la sensibilitat, en la visió, en les emocions o dolor. La rehabilitació física, com explica la pròpia fundació, és essencial pel procés de recuperació. Segons recomana l’entitat, és aconsellable començar els exercicis el més aviat possible després de patir l’ictus i portar-la a terme com a mínim durant els primers tres o sis mesos.

Més notícies
Salut i reinserció social amb els estudiants voluntaris de l’AIDIR Ciutat Vella
Notícia: Salut i reinserció social amb els estudiants voluntaris de l’AIDIR Ciutat Vella
Comparteix
L'entitat treballa amb alumnes de la UIC per millorar els hàbits de persones desafavorides i ajudar-los en la incorporació al món laboral
Fundació Hèlia: suport veïnal per les víctimes de violència masclista
Notícia: Fundació Hèlia: suport veïnal per les víctimes de violència masclista
Comparteix
Voluntàries de l'entitat acompanyen les dones que ho necessitin a denunciar o a parlar amb advocats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa