Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fundació Hèlia: suport veïnal per les víctimes de violència masclista

La fundació Hèlia porta a terme el projecte Veïnes x Veïnes, en què dones voluntàries acompanyen dones que han patit violència masclista per ajudar-les a superar les diverses fases del procés de superació. Si una dona que ha estat víctima de violència de gènere ha d’anar a visitar l’advocat, a un judici o a comissaria per denunciar, una voluntària de l’associació l’acompanya per donar suport. La xarxa d’acompanyament està formada per veïnes, la qual cosa facilita la confiança i la proximitat.

Veïnes x Veïnes compta amb la col·laboració de psicòlogues, criminòlogues i sociòlogues que assessoren i donen suport a les dones que ho necessitin. El seguiment es pot fer de forma presencial, telefònic o per internet. En el marc d’aquest projecte es fan trobades de dones que han patit violència masclista per enfortir la xarxa d’amistats i la sororitat, segons detalla la pròpia entitat en un vídeo

Hèlia és una entitat sense ànim de lucre que vetlla per la sensibilització i la prevenció de la violència contra les dones. A més, com en el cas del projecte Veïnes x Veïnes, busca aconseguir la reparació i recuperació de les dones que han estat víctimes de violència masclista. La fundació posa especial èmfasi en la recuperació de l’autoestima i l’empoderament després de passar el tràngol.

A través del projecte BCN Dona, Hèlia organitza sortides al teatre o a concerts perquè les dones tornin a fer vida social i recuperin l’activitat diària normal. A més, també disposen de tallers setmanals de costura i ioga. Així, l’entitat fomenta la participació de les dones que han patit violència en la comunitat dels barris. Ho fan amb espais “segurs per l’empoderament de les dones a través del foment de l’autonomia”, segons especifiquen des de l’entitat.

La col·laboració amb altres entitats és clau en el desenvolupament de l’activitat d’Hèlia. L’Associació de Veïns de Sagrada Família, Dones Juristes, Ca la Dona, Espai 210 i el Pla Comunitari són algunes de les entitats que treballen amb Hèlia. A més, la fundació organitza un cicle formatiu anual en violències masclistes dirigit a professionals, ciutadania i voluntaris. Els centres educatius també són un focus d’interès per Hèlia, ja que prepara tallers de sensibilització i prevenció a centres educatius.

Més notícies

Salut i reinserció social amb els estudiants voluntaris de l’AIDIR Ciutat Vella

Notícia: Salut i reinserció social amb els estudiants voluntaris de l’AIDIR Ciutat Vella
Comparteix
L'entitat treballa amb alumnes de la UIC per millorar els hàbits de persones desafavorides i ajudar-los en la incorporació al món laboral

Pallapupas, els actors que porten alegria als hospitals

Notícia: Pallapupas, els actors que porten alegria als hospitals
Comparteix
L'entitat fa actuacions davant de pacients de totes les edats per humanitzar el procés d'hospitalització

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa