Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Fundació Arrels ha atès un 22% més de persones sense llar que el 2021
  • CA

La Fundació Arrels ha fet balanç de la feina feta durant el 2022 i el resultat és que ha atès 3.062 persones sense llar a Barcelona. Això vol dir que ha ajudat un 22% més de persones que el 2021. Per tal d’entendre fins a quin punt arriba l’increment de feina de l’entitat, és important saber que, tal com ha comunicat, el 45% de persones ateses es posava amb contacte amb Arrels per primer cop. Tal com ha informat la fundació, a més, la diferència dels gèneres de les persones que viuen al carrer encara és alta: el 87% eren homes i el 13% dones.

Pel que fa al tipus d’atenció que s’ha donat, 955 persones han comptat amb els serveis de la Fundació Arrels al carrer i 2.400 al centre obert. En aquest cas, també s’aprecia un augment, ja que la xifra representa un 29% de persones que el 2021.

L’entitat, afectada per la inflació

Una altra de les particularitats que ha marcat aquest 2022 és la inflació. El passat mes de novembre, Arrels Fundació va fer un crit d’alerta avisant en un comunicat que la inflació havia disparat les despeses de manteniment dels seus recursos. Entre altres, va dir que el context inflacionari afectava 130 pisos, la llar residencial Pere Barnés, el recurs nocturn del Pis Zero i el seu centre obert.

Pel que fa a les despeses totals dels subministraments (aigua, llum i gas), l’entitat preveia llavors que suposaria un cost de 100.000 euros més que l’any anterior. A la mateixa vegada, va indicar que també repercutia l’augment del preu del lloguer de pisos. “Ens costa ara 400 euros anuals més que a principis d’any”, va lamentar.

Davant d’aquesta situació, va demanar més suport dels barcelonins amb l’objectiu de continuar donant el seu servei. “En els darrers anys, prop del 70% dels nostres ingressos han arribat gràcies al suport ciutadà. La nostra activitat és la que és perquè la societat hi confia, per això demanem suport, per no parar màquines sinó tot el contrari, perquè necessitem anar molt més enllà i atendre més persones”, va demanar el director de l’entitat, Ferran Busquets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa