Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les platges de Barcelona amb menys fumadors i menys burilles
  • CA

Les platges sense fum se salden amb menys fumadors i menys burilles abandonades a la sorra de la costa de Barcelona. La prova pilot s’ha efectuat a les platges de Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Nova Mar Bella en la passada temporada de bany. L’Ajuntament estima que els fumadors han passat de representar un 6,3% dels banyistes a un 2,6% al llarg de tres mesos de controls a les platges seleccionades, mentre que a la resta va incrementar-se d’un 7,5% de persones que fumen a la sorra a un 19%.

L’Ajuntament destaca que el projecte per reduir el consum de tabac a la sorra mereix un notable entre els banyistes. En concret, els enquestats van puntuar amb una vuit la prova per deslliurar les platges de fum.

A més, l’Ajuntament assegura que es van recollir menys burilles a la sorra en una platja inclosa en la prova pilot, la de Nova Icària, que les que es van trobar en una altra aliena al projecte, la del Bogatell. En tot cas, el Consistori no precisa dades sobre burilles retirades. Apunta que els botellots i les festes nocturnes a la costa distorsionen els resultats.

L’Ajuntament sí precisa que s’han retirat 23,64 metres cúbics d’escombraries a l’aigua, un 8,65 metres cúbics més que el 2019. Un 37% dels residus trets eren plàstics, un 31% era fusta i un 32% eren tovalloletes, draps o productes d’higiene personal.

L’augment de la brossa al mar coincideix amb el retorn de l’afluència a les platges habitual abans de la pandèmia. Enguany, s’han registrat uns 3,8 milions de banyistes, una xifra que iguala el nivell d’ocupació del litoral de Barcelona dels anys anteriors a la irrupció de la Covid.

Més notícies
Placa del carrer de Tallers que es ven per 300 euros a Wallapop
Una placa de 1850 d’un carrer de Barcelona, a la venda a Wallapop
Notícia: Una placa de 1850 d’un carrer de Barcelona, a la venda a Wallapop
Comparteix
La venedora prefereix no donar massa detalls perquè vol fer una transacció discreta
Una imatge d'arxiu d'una pizza del restaurant Grosso Napoletano / Grosso Napoletano
Aterra a Barcelona una de les millors pizzeries del món
Notícia: Aterra a Barcelona una de les millors pizzeries del món
Comparteix
Grosso Napoletano se situa al top 10 del món i preveu obrir un segon restaurant a la ciutat abans que acabi l'any

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa