“Placa de marbre, anterior a la Guerra Civil espanyola que pertany a un carrer de Barcelona. 45x45x25 cm. 12,9 kg. Col·leccionistes i antiquaris”. 300 euros. És l’oferta que fa a la plataforma de venda de segona mà Wallapop una usuària, Mercè C.

Com es pot veure a la imatge, la placa és del carrer dels Tallers, al centre de la ciutat, que pertany al discte 3 del barri 4, segons nomenclatura establerta quan es van començar a instal·lar aquestes plaques a la ciutat, a mitjans del segle XIX. De fet, aquestes plaques es van començar a utilitzar a la ciutat a mitjans del segle XIX, entre l’any 1850 i 1851. La idea era que els carrers portessin barri i districte numerat, seguint l’ordenació establerta que dividia la Barceona en els districtes de la Llotja, de Sant Pere, de la Universitat i de Sant Pau. En cada zona s’hi comptaven una desena de barris. L’arxivera de l’Arxiu Històric de Barcelona Laura Fortuny, de fet, explicava el sentit d’aquestes plaques en un fil de twitter el març passat, i remarcava que se n’han localitzat unes 65 a la ciutat.

De fet, la venda la va anunciar a les xarxes socials una usuària, que es pregunta sobre la legalitat de vendre aquests objectes, que en realitat, són de propietat pública.

La venedora ha explicat a Betevé que va trobar la placa en un traster de casa seva que fins fa pocs anys estava tapiat. Ara bé, diu que prefereix no donar més detalls sobre l’objecte que ha posat a la venda a Wallapop perquè vol una venda “discreta“. I pel que es pot comprovar a la mateixa aplicació, ja hi ha pretendents per aconseguir aquesta placa del carrer dels Tallers.

Sigui com sigui, a Wallapop no només hi trobem electrònica, roba i tota mena d’objectes quotidians que ens fan nosa i volem vendre, o que necessitem comprar. També hi trobem fragments de la història de la ciutat…

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tot bcn, tot malament. a octubre 29, 2021 | 10:53
    Tot bcn, tot malament. octubre 29, 2021 | 10:53
    No és il·legal vendre objectes robats?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa